Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Polančec: Lako je Mesiću mudroj sovi pričati viceve

Predsjednik je na otvorenju Velesajma rekao da moramo mijenjati politiku koja je dovela do krize jer nam se sada nudi samo optimizam bez pokrića

Igor Kralj
Video: Igor Kralj
25 komentara

Predsjednik Stjepan Mesić otvorio je u utorak 85. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam. U svom je govoru između ostalog ispričao vic o stonogi koja je stalno kasnila na posao te joj je zbog toga prijetio otkaz:
- Otišla je kod šefa koji ju je poslao mudroj sovi. Stonogi je sova preporučila sa se pretvori u pticu i tako riješi svoj problem kašnjenja, ali kad ju je stonoga upitala kako da to napravi, sova joj je odgovorila: "Gospođo, to su detalji, to morate sami riješiti" - rekao je. Potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu nije se dopala predsjednikova šala. U mudroj sovi prepoznao je upravo Mesića.
- Gospodin Mesić je izgleda pronašao recept kako da stonoga postane ptica jer nakon što je održao govor sjest će u avion i odletjeti na Kubu gdje će pokušati razvijati gospodarske odnose - rekao je Polančec. Dodao je da će on umjesto pet dana na Kubi pet dana tražiti rješenja za splitsku željezaru, brodogradnju i likvidnost u Ini.
- Jasno je da predsjednik u ovom vicu kao mudru sovu vidi sebe, a ta pozicija je vrlo zahvalna jer možeš podijeliti savjete koji će obvezati nekoga drugoga - rekao je ljutito Polančec. Predsjednik Mesić se u svom govoru na otvorenju Velesajma osvrnuo i na analitičare te političare koji se svi slažu da problemi u državi postoje. Svi su, kaže, za povećanje zaposlenosti, smanjivanja zaduživanja, većeg izvoza, no razlike dolaze pri pronalaženju rješenja za postizanje tih ciljeva.
- Ako se želimo riješiti krize, moramo mijenjati politiku koja ju je proizvela - rekao je Mesić. "Otkrio" je i kojega kandidata će podržati na predsjedničkim izborima.
- Podržat ću onoga koji može najviše pridonijeti razvoju kakvog sam opisao, onoga tko će dogodine s ove pozornice zastupati istu politiku - rekao je Mesić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message