Obavijesti

News

Komentari 25

Polančec: Lako je Mesiću mudroj sovi pričati viceve

Polančec: Lako je Mesiću mudroj sovi pričati viceve
5

Predsjednik je na otvorenju Velesajma rekao da moramo mijenjati politiku koja je dovela do krize jer nam se sada nudi samo optimizam bez pokrića

VIDEO

Predsjednik Stjepan Mesić otvorio je u utorak 85. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam. U svom je govoru između ostalog ispričao vic o stonogi koja je stalno kasnila na posao te joj je zbog toga prijetio otkaz:
- Otišla je kod šefa koji ju je poslao mudroj sovi. Stonogi je sova preporučila sa se pretvori u pticu i tako riješi svoj problem kašnjenja, ali kad ju je stonoga upitala kako da to napravi, sova joj je odgovorila: "Gospođo, to su detalji, to morate sami riješiti" - rekao je. Potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu nije se dopala predsjednikova šala. U mudroj sovi prepoznao je upravo Mesića.
- Gospodin Mesić je izgleda pronašao recept kako da stonoga postane ptica jer nakon što je održao govor sjest će u avion i odletjeti na Kubu gdje će pokušati razvijati gospodarske odnose - rekao je Polančec. Dodao je da će on umjesto pet dana na Kubi pet dana tražiti rješenja za splitsku željezaru, brodogradnju i likvidnost u Ini.
- Jasno je da predsjednik u ovom vicu kao mudru sovu vidi sebe, a ta pozicija je vrlo zahvalna jer možeš podijeliti savjete koji će obvezati nekoga drugoga - rekao je ljutito Polančec. Predsjednik Mesić se u svom govoru na otvorenju Velesajma osvrnuo i na analitičare te političare koji se svi slažu da problemi u državi postoje. Svi su, kaže, za povećanje zaposlenosti, smanjivanja zaduživanja, većeg izvoza, no razlike dolaze pri pronalaženju rješenja za postizanje tih ciljeva.
- Ako se želimo riješiti krize, moramo mijenjati politiku koja ju je proizvela - rekao je Mesić. "Otkrio" je i kojega kandidata će podržati na predsjedničkim izborima.
- Podržat ću onoga koji može najviše pridonijeti razvoju kakvog sam opisao, onoga tko će dogodine s ove pozornice zastupati istu politiku - rekao je Mesić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.