Obavijesti

News

Komentari 21

Dejan Orehovec sat vremena nakon pljačke ulovio zločinca

Dejan Orehovec sat vremena nakon pljačke ulovio zločinca
1

Dejan Orehovec (29) stavio je lisice na ruke dvometarskom pljačkašu samo sat vremena nakon što je iz banke usred dana odnio nekoliko stotina tisuća kuna

VIDEO

Pljačkaš je upao u Erste banku na zagrebačkom Jarunu 10. svibnja oko 11 sati. Zaprijetio je prestrašenim zaposlenicama. Odmah su mu dale novac. Ležerno je usred dana skuterom pobjegao s nekoliko stotina tisuća kuna teškim plijenom. Samo sat vremena od pljačke krim policajac iz VII. Policijske postaje Zagreb - Trešnjevka, Dejan Orehovec (29) opasnom kriminalcu stavio je lisice na ruke i priveo ga u postaju.

- Kolega i ja slučajno smo se našli nedaleko mjesta zločina. Veoma brzo locirali smo pljačkaša jer je pobjegao svojoj kući koja je u istom kvartu kao banka. Kad smo mu se pojavili pred vratima imali smo što vidjeti. Stajao je u dvorištu opušteno kao da maloprije nije počinio teško kazneno djelo - prisjeća se Dejan. Nakon što se skupio znatan broj policajaca koji su mu čuvali leđa Dejan je prvi ušao u dvorište i natjerao razbojnika da se preda.

- U ruci sam držao pištolj, a moji kolege su me pratili. Znao sam da je ovaj čovjek spreman na sve obzirom da ga već imamo evidentiranog u bazi, a uz to visok je dva metra i teži od 130 kila. Tek je izašao iz zatvora i odmah je nastavio ono što je i ranije činio. Pažljivo sam mu prišao. Adrenalin me potpuno obuzeo, strah nisam niti osjećao. Jedino što mi je u tom trenu bilo na pameti je - uhvatiti pljačkaša - govori Dejan Uspjeli su ga strpati iza rešetaka. Tek tada kroz glavu je Dejanu prošlo kako je cijeli slučaj mogao završiti.

- Da se počeo opirati ili da je čak upotrijebio neko oružje u opasnosti bi bio moj i tuđi životi - govori Orehovec, koji je policajac tri godine. Skromno je nakon slučaja rekao kako nije samo on zaslužan za rješavanje, nego i svi njegovi kolege koji su tada bili na terenu i opkolili kriminalca. Dejan je naš policajac mjeseca jer je hrabro riskirao svoj život kako bi uhvatio opasnog zločinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?