Obavijesti

News

Komentari 6

Policajac u Splitu postupio je zakonito u cilju zaštite zdravlja

Policajac u Splitu postupio je zakonito u cilju zaštite zdravlja
1

Sindikat policije Hrvatske je u priopćenju medijima reagirao na postupanje policije kada je u utorak navečer interventna policija spriječila novinare i snimatelje u obavljanju posla

VIDEO

Sindikat policije Hrvatske je u priopćenju medijima reagirao na postupanje policije kada je u utorak navečer interventna policija spriječila novinare i snimatelje u obavljanju posla udaljujući ih pritom od Doma za starije i nemoće.

"Uz svo poštovanje prema poslu koji u ovim izvanrednim okolnostima nije lak ni predstavnicima medija, njihovo dugotrajno okupljanje u neposrednoj blizini ulaza u dom za starije te uzimanje izjave iz neposredne blizine od osobe koja je vjerojatno bila izložena zaraženima, a u okolnostima u kojima još niti epidemiolozima nisu posve poznati svi mehanizmi i parametri širenja virusa, procjena o tome je li spomenuto okupljanje trebalo prekinuti je isključivo u domeni te na odgovornost policijskog službenika.

'Amo, udaljite se!', policajac u Splitu prekinuo javljanje HTV-a
'Amo, udaljite se!', policajac u Splitu prekinuo javljanje HTV-a

Kao što smo već ranije naglašavali, u takvim okolnostima građani moraju trenutno poslušati i izvršiti nalog policijskog službenika, a u slučaju da smatraju kako su im narušena prava uvijek mogu podnijeti pritužbu sukladno Zakonu o policiji. U ovom slučaju nema mjesta prepirci i objašnjavanju s policajcem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovom prilikom odbacujemo i tvrdnje Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, prema kojima je policajac postupio neprimjereno te nanio štetu ugledu policije, kao preuranjene. Policajac je postupio zakonito u cilju zaštite javnog zdravlja, a tome da li je pritom postupio taktično i u skladu s Etičkim kodeksom policije moći će se utvrditi tek nakon provedenog postupka.

Također smatramo kako je reakcija sudionika okupljanja bila neprimjerena okolnostima ugroze javnog zdravlja i osiguravanja područja oko objekta iz kojeg se provodila evakuacija štićenika. Jasno nam je kako u ovim teškim okolnostima emocije mogu biti izrazitije naglašene, no situaciju ne treba voditi prema eskalaciji već prema smirenom postupanju u svim situacijama kada je to moguće, radi zdravlja svih nas.

Pozivamo građane još jednom da u okolnostima epidemije poštuju upute epidemiologa i drugih stručnjaka, kao i da postupaju prema uputama policije na terenu. Sve mjere koje se provode donesene su zbog očuvanja zdravlja i života svih građana te molimo da im svi zajedno pristupimo ozbiljno i odgovorno", navodi se u priopćenju medijima Sindikata policije Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović