Obavijesti

News

Komentari 281

'Amo, udaljite se!', policajac u Splitu prekinuo javljanje HTV-a

'Amo, udaljite se!', policajac u Splitu prekinuo javljanje HTV-a
1

PU splitsko-dalmatinska ispričala se zbog ponašanja svog djelatnika koji je tjerao novinare ispred Doma za starije u Splitu. Rekli su kako je policajac narušio ugled svoje službe i da se to neće ponoviti

VIDEO

U Splitu su u utorak navečer iz Doma za starije i nemoćne evakuirali štićenike zbog pojave korona virusa. Predstavnici medija o tome su izvještavali ispred Doma u Vukovarskoj ulici, a javljanje ekipe HTV-a prekinula je policija.

Korona u Domu za starije: 'Njih 10-ak je pozitivno, ovo je šok'
Korona u Domu za starije: 'Njih 10-ak je pozitivno, ovo je šok'

Amo, udaljite se!

HRT-ova novinarka Ivana Šilović pričala je s ravnateljem doma Ivanom Škaričićem. Kad je završila razgovor, policajac PU splitsko-dalmatinske koji se predstavio kao Luka Kokeza prvo je zaustavio ravnatelja doma.

- A vi ste? - pitao ga je policajac.

Kad je čuo da se radi o ravnatelju, pustio ga je da prođe, a potom se okrenuo prema televizijskoj ekipi. 

- Ajmo! Ne želim vidjeti nikoga ovdje! Ajmo, udaljite se - mahao je rukama policajac i izdavao zapovijedi iako, kako je kasnije potvrdila PU splitsko-dalmatinska, za to nije imao nikakvu neodgodivu potrebu.

Deset štićenika je zaraženo: Beroš i Bedeković stigli u Split
Deset štićenika je zaraženo: Beroš i Bedeković stigli u Split

Novinarka ga je upozorila da to nije način postupanja prema novinarima te da oni samo rade svoj posao, uostalom, kao i on. 

No on je nastavio po svom, bahatim i povišenim tonon.

- Da i? Odrađujem ga i ja, ne želim nikoga vidjeti ovdje. Nemam se ja s vama šta raspravljat, amo! - odgovorio joj je policajac.

Sve je snimio novinar portala Dalmacija Danas.

POGLEDAJTE VIDEO:

Evakuacija Doma za umirovljenike u Vukovarskoj

Objavljuje DalmacijaDanas u Utorak, 7. travnja 2020.

Splitska policija se ispričala zbog ponašanja svog djelatnika

PU Splitsko-dalmatinska objavila je priopćenje u kojem se ispričala zbog ponašanja svog djelatnika koji je povišenim tonom tjerao televizijsku ekipu, iako nije bilo nikakve neodgodive potrebe za to, objavili su iz splitske policije.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

U odnosu na ponašanje policijskog službenika ispred Doma za starije i nemoćne, u ime PU splitsko-dalmatinske ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke.

Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano.

Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju.  Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću.

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović.

Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...