Obavijesti

News

Komentari 56

Policajca izrezala po ruci, licu i vratu: Amerikanku čeka pritvor

Policajca izrezala po ruci, licu i vratu: Amerikanku čeka pritvor
6

DRAMA KOD OSIJEKA: Policija je obavila očevid, a kada se utvrde sve okolnosti napada nožem Vanesse Raney (41) na policajca, predat će je pritvorskom nadzorniku

VIDEO

Nakon što je u ponedjeljak u Bilju kod Osijeka, za vrijeme privođenja, nožem napala policajca, Amerikanki Vanessi Raney (41) je zbog ozljeda šake pružena liječnička pomoć u KBC Osijek, te će ju u utorak privesti pritvorskom nadzorniku.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Osijek: Prilikom privođenja žena je ubola policajca u vrat Više na http://bit.ly/2qkiYpW Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata on 15. svibnja 2017

Kako je izvijestila PU osječko-baranjska, policija je u ponedjeljak oko 17.30 sati, na parkiralištu u Bilju zatekla ženu bez identifikacijskih dokumenata. Ona je policiji dala lažne podatke o identitetu, a naknadno je utvrđeno da se radi upravo o Vanessi Raney, državljanki Sjedinjenih Američkih Država, za kojom je u Hrvatskoj raspisana potraga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prilikom privođenja, 41-godišnjakinja je policajcu hladnim oružjem zadala nekoliko ubodno reznih rana po licu, vratu i ruci, koje su u Kliničkom bolničkom centru Osijek okvalificirane kao lakše tjelesne ozlijede. Obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Nakon što utvrdimo sve okolnosti napada, žena će biti privedena pritvorskom nadzorniku - objavila je PU osječko-baranjska.

Napad i privođenje nasilne Amerikanke kamerom je zabilježila ekipa emisije “Provjereno” Nove TV, koja se vozila iza policijskog automobila.

Snimali su nastavak priče o Raney, koja je, podsjetimo, uhodila i maltretirala Ivančicu Banković-Mandić profesoricu s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.  Kako javlja Dnevnik.hr, iako policija za Vanessom Raney traga već dvije godine, njihova reporterka  pronašla ju je u samo četiri dana i svjedočila njezinom uhićenju kada je u selo Bilje otišla snimiti nastavak priče. Profesorica Ivančica Banković-Mandić uputila je Novoj TV pismo zahvale.

Podsjetimo, Vanessa Raney je 2015. godine upisala kolegij Jezične vježbe II pod vodstvom profesorice koja postaje njezina opsesija. U početku ju je stalno tražila da joj ispravi tekstove nakon čega ju je optužila kako joj ne posvećuje dovoljno vremena. Kad joj ni to nije bilo dovoljno, Vanessa ju je započela maltretirati vulgarnim porukama i pornografskim slikama koje nisu zaobišle ni njezinu djecu.

- Na svojoj Facebook stranici objavljivala je podatke iz našeg života. Na mobitele nam je slala podatke u koju školu idu naša djeca, kojim se aktivnostima bave, kako nam izgleda kuća, a bila je i na grobu moje bake - ispričala je profesorica stravične detalje do kojih je Vanessa došla i kojim ih je plašila. Slala joj je i tisuće poruka na dan. Otvarala je, kako se sumnja, lažne Facebook profile pod imenom profesorice ali i njezine djece. Ona je sve to prijavila policiji. Općinski sud u Zagrebu izdao je tjeralicu za Vanessom, a više od sedam mjeseci policija joj nije uspjeli ući u trag. SOA ju je proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost. Oduzeli su joj putovnicu, a imala je i zabranu ulaska te boravka u Hrvatskoj tri godine. Unatoč svemu tome Raney je šetala slobodno.

Čekalo ju je suđenje za nametljivo ponašanje. Iz američke ambasade u Zagrebu za Raney su ranije rekli kako je “riječ o vrlo problematičnoj osobi čije se prijetnje trebaju uzeti vrlo ozbiljno, a svaki konflikt s njom treba izbjegavati”. Napadu je u nevjerici svjedočilo i nekoliko mještana Bilja. Jedan od njih pritrčao je u pomoć policajcima.

Priznala uhođenje profesorice na Facebooku

Inače, rastrojena Amerikanka je sa subote na nedjelju na svojem je Facebooku objavila kako i dalje uhodi profesoricu te da posjeduje nož.

 - I da, i dalje volim kostim vještice koji sam koristila za svoj projekt adaptacije. No, zar hrvatski (i slovenski i srpski) mediji koriste tu fotografiju kao dokaz da sam luda? I samo zato što imam nož ne znači da sam luda. Samo se brinem da će netko pokušati provaliti u moju sobu (Mislim da je to ono što Ivančica Banković-Mandić želi. Znate li, međutim, da sam ponudila da ću se ubiti ako mi sinoć odgovori na WhatsApp. Ranije tijekom dana pokušala me dobiti na video poziv putem Vibera. Zanimljivo, blokirala me na Viberu kad sam je pokušala nazvati nazad, ali to nije učinila na WhatsAppu pa sam je nazvala nekoliko puta. Dakle: Što je s tim?) Jedno pitanje: Zašto joj trebalo više od godinu dana da kontaktira medije? Drugo pitanje: Zašto nije nikada promijenila broj telefona ako sam za nju bila takva noćna mora? Također: Zašto nije rekla ništa kada me vidjela u Kutini i Vukovaru’ - objavila je u posljednjem statusu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1