News

Komentari 6

Policajci Golemoviću govorili "gazda" i davali mu podatke

Policajci Golemoviću govorili "gazda" i davali mu podatke

U sudnici su preslušani tajno snimljeni telefonski razgovori među optuženima koji su uvijek bili na usluzi Golemoviću. Uvijek je tražio različite usluge i informacije

U svako doba dana i noći, gdje god bili, optuženi policajci iz afere Ipsilon bili su Golemoviću, prvooptuženom u tom koruptivnom slučaju, na raspolaganju, a optužena bivša državna odvjetnica Davorka Smoković s njim je ispila litre kava na susretima koje su dogovarali telefonski, potvrđeno je u riječkoj sudnici nakon preslušavanja tajno snimljenih telefonskih razgovora među optuženicima.

Golemović, kojega su uvijek nazivali gazdom, od policajaca je tražio različite usluge i informacije, a oni su se trudili da mu u kratkom roku udovolje. Najrevnosniji bio je, sudeći prema snimkama, optuženi policajac N. Mijošek koji je bio glavni operativac u prikupljanju informacija, za što je angažirao cijelu mrežu suradnika, optuženika i drugih ljudi.

Golemovića su u tim razgovorima uvijek oslovljavali gazdom, govorili mu “riješit ćemo, gazda”, “radimo na tome, gazda, je l’ nas imaš i koristiš”. Golemović je, pak, razgovore s D. Smoković, gotovo svakodnevne, započinjao s “poštovanje, kako ste?”. Potom bi se dogovorili za kavu, pa na snimkama nije zabilježena razmjena informacija.

Najčitaniji članci