Obavijesti

News

Komentari 29

Policija kod dilera našla čak 20 pištolja, drogu i 260.000 kuna

Policija kod dilera našla čak 20 pištolja, drogu i 260.000 kuna
16

Osumnjičeni, njih šestorica su u petak privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

VIDEO

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, dovršili su u suradnji s Policijskom upravom istarskom kriminalističko istraživanje nad više ljudi. U petak su u Puli održali konferenciju za medije.

Na njoj su sudjelovali voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iz Rijeke Božo Barbarić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU istarske Mladen Matika i policijski službenik za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iz  Rijeke, ujedno i voditelj kriminalističkog istraživanja, Goran Rebić.

- Cilj ovog kriminalističkog istraživanja bilo je suzbijanje trgovanja drogom na području Istre, no kako pokazuju rezultati i predmeti koji su oduzeti, osim suzbijanja zlouporabe droge, obuhvatili smo i trgovanje oružjem. Tako smo zaplijenili 20 pištolja, deset marke HS  i 10 marke Crvena Zastava - rekao je Barbarić i naglasio kako je ova operativna akcija, kodnog imena 'Batana', trajala oko osam mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Realizacija kriminalističkog istraživanja započela je u četvrtak u Rijeci, kada je sa spomenutim oružjem i 410 komada pištoljskog streljiva uhićen 33-godišnjak.

- U nastavku kriminalističkog istraživanja, policija je u četvrtak na području Pule provela pretragu osoba i njihovih domova, i kod njih pronašli 5.500 tableta MDMA, 400 grama marihuane, 40 grama kokaina, digitalne vage, sredstva za komunikaciju i novac - pojasnio je načelnik Sektora kriminalističke policije.

Osim droge pronađene u četvrtak, policijski službenici su tijekom trajanja kriminalističkog istraživanja zaplijenili još i oko 5.2 kilograma marihuane i tri grama amfetamina, a ukupno je od osumnjičenih oduzeto oko 260 tisuća kuna.

Kako je naveo voditelj kriminalističkog istraživanja Rebić, policija je ovom akcijom uspjela spriječiti dolazak droge do krajnjih korisnika, ali i ilegalnu trgovinu oružjem do zemalja zapadne Europe, te se u svakom slučaju radi o značajnom preventivnom djelovanju policijskih službenika.

Pula: U akciji Batana zaplijenjena velika količina droge i oružja
Pula: U akciji Batana zaplijenjena velika količina droge i oružja Pula: U akciji Batana zaplijenjena velika količina droge i oružja Pula: U akciji Batana zaplijenjena velika količina droge i oružja Pula: U akciji Batana zaplijenjena velika količina droge i oružja Pula: U akciji Batana zaplijenjena velika količina droge i oružja
Pula: U akciji Batana zaplijenjena velika količina droge i oružja Pula: U akciji Batana zaplijenjena velika količina droge i oružja

Provedenim  istraživanjem utvrđena je sumnja da su šestorica hrvatskih državljana stari 46, 40, 35, 33, 28 i 25 godina počinili i 12 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te jedno kazneno  djelo pomaganja u vezi s nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni su u petak privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21