Obavijesti

News

Komentari 69

Policija: Ne štitimo spomenike, provodimo pojačane aktivnosti

Policija: Ne štitimo spomenike, provodimo pojačane aktivnosti
1

Iz HSP-a AS su u ponedjeljak pozvali premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se očituju zašto policija, kako kažu, već danima čuva spomenike u Borovu Selu i Vukovaru

VIDEO

Vukovarsko-srijemska policija u ponedjeljak je neistinitima ocijenila prozivke HSP-a AS da na vukovarskom području već danima čuva "četničke spomenike", te ističe kako njezine pojačane aktivnosti nisu posvećene zaštiti određenih obilježja i spomenika, već sprječavanju protupravnih ponašanja.

"Nisu istiniti navodi kako je policija u Borovom Selu i Trpinji usredotočena na zaštitu konkretnih obilježja i spomenika, već se provode pojačane aktivnosti na cjelokupnom području policijske uprave s ciljem sprječavanja protupravnih ponašanja", ističu iz PU vukovarsko-srijemske.

Naime, iz HSP-a AS su u ponedjeljak pozvali premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se očituju zašto policija, kako kažu, već danima čuva spomenike u Borovu Selu i Vukovaru koji odaju počast i veličaju srpske agresore na Hrvatsku. 

Glavni tajnik te stranke Pero Ćorić u priopćenju je naveo kako se i sam uvjerio da deseci policajaca, što u civilu, što u odorama već danima čuvaju "mauzolej Vukašina Šoškočanina na pravoslavnom groblju u Borovu Selu", a danonoćno se, tvrdi, čuva i "groblje šajkača" na vukovarskom Sajmištu, kao i spomenik NOB-a u Trpinji podignut 1991. za vrijeme okupacije istočne Slavonije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz policije, pak, navode kako povodom skorašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavljaju sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere s ciljem očuvanja javnog reda i mira te zaštite ljudi i imovine na širem području policijske uprave.

"Zadaća je hrvatske policije da kroz osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira omogući dostojanstveno obilježavanje vukovarske obljetnice i spomen na vukovarske branitelje", ističu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina