News

Komentari 85

Policija o nestanku struje u KB Dubrava: 'Netko je namjerno provalio i potrgao sklopku'

Policija o nestanku struje u KB Dubrava: 'Netko je namjerno provalio i potrgao sklopku'

Počinitelj provalio u razvodni ormarić za električnu energiju i potrgao ručicu prekidača uslijed čega je došlo do privremenog nestanka električne energije u prostoru multimedijalnog centra i nekoliko uredskih prostorija

Nepoznati počinitelj jučer oko 9 sati provalio je u razvodni ormarić za električnu energiju i potrgao ručicu prekidača u hodniku na 2. katu KB Dudrava - izvijestila je danas PU zagrebačka, navodeći da se radi o dijelu bolnice gdje nisu smješteni pacijenti.

Zbog toga je došlo do privremenog nestanka električne energije u prostoru multimedijalnog centra i nekoliko uredskih prostorija. Visina materijalne štete za sada je neutvrđena, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Pacijenti ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi jer na odjelima gdje su oni smješteni struje nije nestalo. 

- Odmah smo pristupili osiguranju električne energije premještanjem druge sklopke na mjesto oštećene. Prekid je trajao oko sat i pol vremena, rekao je jučer rukovoditelj tehničke službe bolnice Elkaz Čehajić.

- Očito ovakvi događaji više nisu rezultat slučajnosti, jer za razbiti vrata na ormaru i teško oštetiti masivnu električnu sklopku potrebno je imati namjeru, vremena i teškog alata. Najkraće, ovo se može smatrati namjernim oštećenjem, a nadam se da će policija, kojoj je prijavljen cijeli događaj, utvrditi sve činjenice i odgovorne. Ono što je važno, poduzeli smo i dodatne mjere zaštite objekta i sigurnosti pacijenata i osoblja bolnice  - reagirao je jučer v.d. ravnatelja Klinike bolnice Dubrava prof. dr. sc. Ivica Lukšić.

Najčitaniji članci