Obavijesti

News

Komentari 228

Policija o uhićenju učiteljice: 'Nasilno je pokušala ući u školu, narušavala je javni red i mir'

Policija o uhićenju učiteljice: 'Nasilno je pokušala ući u školu, narušavala je javni red i mir'

Učiteljica iz Slavonskog Broda u srijedu je uhićena nakon što je nasilno pokušala ući u školu bez COVID potvrde. Podršku su joj pružale osobe koje nemaju veze sa školom. O svemu se oglasila policija

VIDEO

Ispred Osnovne škole Vjekoslav Klaić u Garčinu kod Slavonskog Broda jedna nastavnica je u srijedu odlučila ući u školu bez COVID potvrde i testiranja. 

Pokretanje videa...

Priveli učiteljicu koja je stvarala probleme zbog covid potvrde, ravnateljica u šoku 01:16

- Ujutro je nastavnica Likovne kulture trebala od pola osam imati nastavu u Garčinu. Procedura je na ulasku u školu bila jednaka. Snimala me mobitelom na ulazu, pitala otkuda mi pravo da je pitam za potvrde. Pokušala sam na smiren način još jednom pojasniti svoje obveze i sve odraditi prema gore spomenutim uputama. U krug škole i danas su ponovno došli meni nepoznati ljudi. Nastavnica je pokušala ući u školu i na druga vrata te sam je u tomu spriječila. Nakon toga sam pozvala policiju. Iako sam joj to nudila, bilješku nije potpisala. Policija me nakon toga uputila neka se vratim u školu, kazavši kako će oni riješiti situaciju pred zgradom. Što se dalje događalo, ja ne znam, ali dok sam bila prisutna, nastavnica je čitavo vrijeme snimala policijske službenike. Oni su je desetak puta opomenuli da to ne smije činiti te da im se ne obraća na grub način, no očigledno ih nije poslušala. Djelatnici se ne moraju cijepiti, ali moraju se testirati. Uistinu smo učinili sve kako bi sustav funkcionirao, svima izlazimo u susret, ali - slagali se mi s tim privatno ili ne - pravila moramo poštovati želimo li ući na radno mjesto – rekla je ravnateljica Dijana Erić. 

'Sankcije će biti za poslodavce koji ne traže covid potvrde i lokalne čelnike. Ne za građane'
'Sankcije će biti za poslodavce koji ne traže covid potvrde i lokalne čelnike. Ne za građane'

Kaže da ovakvih problema imaju od prvog dana kad su na snagu stupile nove mjere, a od tad ispred škole dolaze i njoj nepoznati ljudi koji nisu ni nastavnici ni roditelji djece koja pohađaju nastavu u spomenutoj školi.

Zbog svega, pozvana je policija. Zvale su ju i ravnateljica i nastavnica koja je pokušala ući u školu.

- U jednom pozivu odgovorna osoba osnovne škole traži dolazak policije budući da dvije osobe ometaju nesmetan ulazak djece na nastavu, dok u drugom pozivu osoba traži dolazak policije jer joj se onemogućava ulazak u školu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja obavljen je razgovor s jednom od dojaviteljica, ali je utvrđeno i da 33-godišnjakinja narušava javni red i mir budući da je vikala, galamila i nasilno pokušavala ući u ustanovu, iako je ranije kontrolom ustanove utvrđeno kako ne ispunjava uvjete za ulazak - kažu iz MUP - a. 

Marendić o prosvjedu u Trilju: Njih 12 jučer nije imalo covid potvrde, a jutros 7 zaposlenika
Marendić o prosvjedu u Trilju: Njih 12 jučer nije imalo covid potvrde, a jutros 7 zaposlenika

Prema Zakonu o javnim okupljanjima, zabranjeno je i prosvjedovati ili okupljati se u krugu škole, osim ako je riječ o događaju kojeg organizira sama ustanova. Nastavnica je ignorirala policijska upozorenja. 

- Nezadovoljna dotadašnjim postupanjem policijskih službenika – koji su prvo upozoravali a potom i izdali naredbu da prestane s narušavanjem javnog reda i mira - 33-godišnjakinja je nastavila narušavati javni red i mir vikom i galamom te su ju policijski službenici uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje doveli u policijsku postaju na dalje provođenje kriminalističkog istraživanja. U službenim prostorijama 33-godišnjakinja je liječnički pregledana te je utvrđeno kako prilikom policijskog postupanja nije ozlijeđena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnjakinja je puštena te će protiv nje biti podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - stoji u priopćenju. 

Osim toga, načelnik Policijske uprave će donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile nad nastavnicom. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura
Bratići poginuli kod Varaždina na quadu:  'Vidjeli smo se par  sati prije, svi smo tu u šoku...'
TUGA U TUHOVCU

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu: 'Vidjeli smo se par sati prije, svi smo tu u šoku...'

Alen je quadom išao na utakmicu prema igralištu Poleta iz Tuhovca. Na povratku je na vozilo s njim sjeo i Goran. Nažalost, vožnja je završila tragično...