Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Policija objavila: Članica IDS-a se ubila plinom iz štednjaka

Prema policiji, Marina Duras Pauletić (32), je držala otvoren plinski regulator na štednjaku dok se nije onesvijestila. U krvi nije imala ni droge ni alkohola

Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Uzrok smrti Martine Duras Pauletić (32) je trovanje ugljičnim monoksidom iz gradskog plina, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU Istarskoj. 

- Sve do sada provedene radnje upućuju na to da je počinila samoubojstvo tako što je boraveći sama u stanu otvorila plin na plinskom štednjaku kojeg je udisala sve dok nije udahnula toksičnu količinu gradskog plina koji sadrži 15 posto ugljičnog monoksida, što je dovelo do trovanja - pojasnio je Valter Opašić iz policije. 

Policija je dojavu o pronalasku mrtve žene u stanu u ulici Sisplac zaprimila 10. lipnja oko 12,15 sati, a tijelo su pregledali mrtvozornica i patolog Opće bolnice Pula te su pronašli tragovi karakteristični za trovanje ugljičnim monoksidom. Obdukcija je potvrdila sumnje, a Martina je preminula je dan ranije, 9. lipnja u večernjim satima.

- Budući da se neposredno prije, kao i za vrijeme obavljanja očevida na mjestu događaja osjetio miris plina, pozvani su vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' iz Zagreba kako bi se provjerilo jesu li razlog istjecanja plina neispravne instalacije - rekao je Opašić dodavši da su instalacije bile ispravne. 

Tehnički kvar kao istjecanje plina na plinskim trošilima isključeni kao uzrok smrti, a pregledan je i dimnjak te ventilacijski otvori te su u stanu obavljena potrebna mjerenja kako bi se utvrdila koncentracija ugljičnog monoksida. 

- Utvrđen je i volumni sastav gradskog plina i očitan je podatak da se u sastavu plina nalazi 15 posto ugljičnog monoksida - rekla je policija. 

Vještačenjem uzorka krvi utvrđeno je i kako se u krvi nalazi koncentracija karboksihemoglobina od 68 posto, što je više od koncentracije koja je smrtonosna za većinu ljudi srednje dobi i srednje građe. 

- Drugim toksikološkim vještačenjima u uzorku krvi pokojne nije utvrđena prisutnost alkohola, droge, psihotropnih tvari i njihovih metabolita - dodao je Opašić.

Isključena je i mogućnost poticanja na samoubojstvo o čemu su neki mediji pisali.

- Sve upućuje na to da je Martina Duras Pauletić počinila samoubojstvo - rekla je policija.Na pitanje novinara je li Martina Duras Pauletić nađena blizu štednjaka, Opašić je odgovorio da jest pojasnivši kako se pretpostavlja da je stajala blizu štednjaka iz kojeg je udisala plin. Postavljeno je pitanje upućuju li poruke koje je pokojna slala mobitelom ili putem računala da je motiv u samoubojstvu politički motiviran i time od interesa za javnost, Dragutin Cestar iz policije je odgovorio da takvih indicija nema.

Možda vas zanima i ovo:
Message