Policija objavila detalje dočeka: Vatreni prema Jelačićevu trgu idu istom rutom kao i 2018. | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 29

Policija objavila detalje dočeka: Vatreni prema Jelačićevu trgu idu istom rutom kao i 2018.

Policija objavila detalje dočeka: Vatreni prema Jelačićevu trgu idu istom rutom kao i 2018.
5

Dolazak zrakoplova s igračima i stručnim stožerom Hrvatske nogometne reprezentacije očekuje se u 17:10, daljnji polazak prema Trgu bana Josipa Jelačića oko 17:30, a dolazak na Trg između 18:30 i 19 sati

VIDEO

Policija je u petak objavila detaljni plan za doček hrvatske reprezentacije, savjete i informacije za građane. Svečani doček hrvatskih „Vatrenih“ predviđen je u nedjelju od 16 sati. Hrvatsku reprezentaciju građani mogu pratiti od njenog dolaska u međunarodnu Zračnu luku „Franjo Tuđman“ do Trga bana Josipa Jelačića.

- Dolazak zrakoplova s igračima i stručnim stožerom Hrvatske nogometne reprezentacije očekuje se u 17:10, daljnji polazak prema Trgu bana Josipa Jelačića oko 17:30, a dolazak na Trg između 18:30 i 19 sati.  Promet se odvija u redovnom režimu uz povremene kratkotrajne prekide zbog prioritetnog prolaska vozila s hrvatskom nogometnom reprezentacijom i članovima stručnog stožera i to sljedećom trasom: Zračna luka „Franjo Tuđman“ – Fizirova – Zagrebačka – Čvor Buzin – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Ulica Hrvatske Bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića. Duž cijele trase kretanja kolona vozila se kreće uz pratnju službenih policijskih vozila i pratnju policijskih motorista, uz zračnu potporu Zrakoplovne jedinice policije - navode iz MUP-a.

Policija apelira da građani postupaju po uputama nadležnih službi te izbjegavaju penjanje na krovišta okolnih zgrada, stupove javne rasvjete, prometnu signalizaciju i uređaje kao što su semafori i reklame te da se suzdržava od uporabe pirotehnike. Također, ne savjetuje se nazočnost vrlo male djece, trudnica te starijih osoba s otežanim kretanjem i kronični bolesnici.

Navedenog dana od 15 do 23 sata u zoni središta Zagreba – Trg bana Josipa Jelačića - zabranjeno je korištenje dronova za snimanje iz zraka.

Tramvaji će ići obilazno

Zbog svečanog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije koji će se održati u nedjelju na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, od 14 sati pa do završetka koncerta, tramvajske linije 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 će prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora, priopćio je ZET.

Na trasi od Zračne luke do centra grada ne očekuju se značajnije izmjene ili zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu, no u slučaju promjene trase ili načina transfera, stručne službe ZET-a će promptno preusmjeravati promet, priopćeno je u petak.

U nedjelju oko 17,30 sati, moguće je skraćivanje autobusne linije 118 (Trg Mažuranića - Voltino) te će prometovati na relaciji Voltino - Magazinska/Božidara Adžije, kažu iz ZET-a.

Također, zbog svečanog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije koji će biti na Trgu bana Jelačića, u nedjelju neće voziti "Veseli božićni tramvaj". 

Utakmica u subotu na velikom ekranu na Trgu 

U subotu od 16 sati na rasporedu je nogometna utakmica Hrvatska - Maroko, za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, a koja će se u izravnom prijenosu moći gledati na velikom ekranu postavljenom na Jelačićevu trgu.

U slučaju većeg broja gledatelja, a ovisno o sigurnosnoj procjeni policije, u ZET-u su rekli kako je moguće za vrijeme trajanja utakmice, preusmjeravanje tramvajskih linija 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 s Trga bana Jelačića na Glavni kolodvor.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.