Obavijesti

News

Komentari 142

Policija posjetila Baldasara: Je li utjecao kod zapošljavanja?

Policija posjetila Baldasara: Je li utjecao kod zapošljavanja?
1

Između ostalih, istražuje se zapošljavanje gradskog vijećnika Damira Vidoševića u TPN Sportskom gradu. Za uzvrat, Baldasar je imao podršku u Gradskom vijeću

VIDEO

Splitska policija, po nalogu Državnog odvjetništva, u ponedjeljak je, kao i prošlog tjedna, "češljala" Gradsku upravu te razgovarala s gradonačelnikom Ivom Baldasarom. Istražuju postojanje kaznenog djela trgovine utjecajem. Među ostalim, istražuje se zapošljavanje gradskog vijećnika Damira Vidoševića u TPN Sportskom gradu koji upravlja Spaladium arenom. Za Vidoševića se u više navrata navodilo da je u zamjenu za to radno mjesto trebao podupirati Baldasarove ideje u Gradskom vijeću. Vidošević je demantirao da su takvi dogovori ikad postojali.

- Samo neka se istražuje, smiješno je da se o tome priča i raspravlja, to je čak degutantno. Ja sam radio u Sportskom gradu, odnosno Spaladium areni na određeno vrijeme, od 1. veljače do 1. svibnja ove godine i za to sam primao mjesečnu naknadu od 6024 kune. Na poziciju pomoćnika direktora marketinga došao sam na poziv IGH. Kad su se vrata Spaladium arene opet zatvorila i ja sam otišao. Što se tiče Baldasara, ja sam podržavao one ideje na Gradskom vijeću koje su mi bile prihvatljive. Kad se oko nekog pitanja ne budemo mogli složiti ja ću glasovati protiv - kazao nam je Vidošević, inače član Saveza za građansku i etičku Hrvatsku kojim presjeda don Ivan Grubišić. 

Iz Banovine su potvrdili da su policija, predstavnici DORH-a, PNUSKOK-a te Porezne uprave bili kod njih gdje su obavili razgovore s gradonačelnikom te s nekim zaposlenicima i pročelnicima. 

- Sve informacije su im pružene kao i uvid u zatraženu dokumentaciju. Gradonačelnik i Gradska uprava profesionalno i odgovorno obavljaju svoj redovni posao, kao i službenici spomenutih institucija - stoji u priopćenju iz Banovine.

Inače, Baldasar je tijekom godinu dana mandata u Banovini, gdje već radi 500-ak ljudi, zaposlio još 34 čovjeka, od toga 19 na legalizaciji, te na mjestima pročelnika, savjetnika i sličnih mjesta. Osnovao je gradsku turističku agenciju u koju je doveo bivše kolege iz agencije Atlas, kći mu je dobila posao u Ministartvu kulture, a tijekom proteklog mandata isplivala su još neka zapošljavanja po stranačkoj liniji, za koja je Baldasar tvrdio da o njima ništa ne zna. 

Ukoliko se Baldasaru tijekom istrage dokaže trgovina utjecajem, prema Kaznenom zakonu može dobiti od šest mjeseci pa do deset godina zatvora, ovisno o tome je li uzeo novac ili nije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.