Obavijesti

News

Komentari 4

Policija riješila slučaj iz 1983.: 'Silovao je i ubio curicu. Bio je naš, policajac. Ali pokvareni'

Policija riješila slučaj iz 1983.: 'Silovao je i ubio curicu. Bio je naš, policajac. Ali pokvareni'

Djevojčica je nestala 1983. godine dok je hodala kući s benzinske postaje, a njezino tijelo je pronađeno dan kasnije u blizini, unutar granica Harrisonove redovne patrole

VIDEO

Policajci Floride objavili su u četvrtak da su riješili desetljećima staro ubojstvo 11-godišnje djevojčice, navodeći sada mrtvog šerifovog zamjenika i propovjednika kao vjerojatnog ubojicu djeteta. Bivši zamjenik šerifa okruga St. Lucie James Howard Harrison otkriven je kao 'jedini vjerojatni osumnjičeni' za užasno silovanje i ubojstvo Lore Ann Huizar u studenom 1983.

Harrison je umro 2008. godine, prenosi New York Post.

- Imamo opravdanu sumnju da je Harrison oteo, silovao i ubio maloljetnu žrtvu te kasnije promijenio mjesto zločina tako što je žrtvu stavio u odvodni jarak u pokušaju da uništi fizičke dokaze - stoji u priopćenju.

Lora je nestala 6. studenog 1983. dok je hodala kući s benzinske postaje, a njezino tijelo pronađeno je dan kasnije u blizini, unutar granica Harrisonove redovne patrole u zapadnom okrugu St. Lucie.

Zaboravljeni slučaj ponovno se zahuktao prošle godine kada je privatni laboratorij pronašao sačuvan muški DNK kojeg su pronašli na žrtvi, rekli su dužnosnici. Harrisonovo tijelo je ekshumirano, ali se DNK degradirao i nisu mogli napraviti usporedbu.

Dužnosnici su rekli da je Harrison rekao svjedocima da napuste područje gdje je otkriveno tijelo djevojčice 20 minuta prije nego što su se druge vlasti pojavile da istraže. Detektivi za 'hladne slučajeve' otkrili su da se položaj tijela žrtve, kada su drugi stigli, ne poklapa s prvim iskazima svjedoka.

Detektiv St. Lucie Paul Taylor rekao je da je dan kada je riješio slučaj bio 'i najgori i najbolji dan' njegove službe.

- Nitko ne prezire lošeg policajca više od dobrog policajca, bio je gorko-sladak osjećaj konačno pružiti obitelji žrtve neke dugo očekivane odgovore- rekao je Taylor u izjavi.

Harrison, koji je radio za 10 različitih agencija za provođenje zakona na Floridi, 'pokazao je obrazac neprikladnog ponašanja u koje su bile uključene maloljetne žene', rekao je šerifov ured u priopćenju za javnost.

Istražitelji sada misle da bi bivši zamjenik mogao stajati i iza drugih slučajeva seksualnih napada u Sunshine Stateu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.