Obavijesti

News

Komentari 104

Policija objavila imena žrtava pokolja u školi u Newtownu

Policija objavila imena žrtava pokolja u školi u Newtownu
15

Naši istražitelji su na mjestu pokolja te još istražuju, ali su dosad pronašli vrlo dobre dokaze, koji bi trebali pomoći u sklapanju cijele slike, rekao je tamošnji inspektor

VIDEO

Policija je u Connecticutu pronašla vrlo dobre dokaze, koji bi trebali pomoći pri utvrđivanju motiva za pokolj u osnovnoj školi u Newtownu, izvijestili su u subotu navečer. Istaknuli su i kako su žrtve u dobi od 6 do 56 godina te se radi o 18 žena i 8 muškaraca. Adam je sve žrtve upucao više puta, a uglavnom je pucao iz puške.

Policija je u subotu navečer objavila i imena svih žrtava masakra. Ubijeni su Charlotte Bacon (6),  Daniel Barden (7), Rachel Davino (29), Olivia Engel (6), Josephine Gay (7), Ana M. Marquez-Greene (6), Dylan Hockley (6), Dawn Hochsprung (47), Madeleine F. Hsu (6), Catherine V. Hubbard (6), Chase Kowalski (7), Nancy Lanza (52), Jesse Lewis (6), James Mattioli (6), Grace McDonnell (7), Anne Marie Murphy (52), Emilie Parker (6), Jack Pinto (6), Noah Pozner (6), Caroline Previdi (6), Jessica Rekos (6), Avielle Richman (6), Lauren Rousseau (30), Mary Sherlach (56), Victoria Soto (27), Benjamin Wheeler (6) i Allison N. Wyatt (6).

- Naši istražitelji su na mjestu pokolja te još istražuju, ali su dosad pronašli vrlo dobre dokaze, koji bi trebali pomoći u sklapanju cijele slike o tome što je zapravo bilo u osnovnoj školi, tj. kako je sve bilo i zašto - rekao je Paul Vance, inspektor u tamošnjoj policiji, na konferenciji za novinare. 

Reuters javlja kako Vance nije opisao dokaze, jer je istraga još u tijeku, ali je istaknuo da je napadač Adam Lanza (20) na silu ušao u školu. Time je demantirao glasine da su ga u školu pustili. Potvrdio je i kako je žena koju su pronašli na drugom mjestu zločina rodbinski povezana s napadačem, ali nisu odmah potvrdili da se radi o njegovoj majci Nancy Lanzi.

Adamova majka legalno je posjedovala pištolje, za koje se pretpostavlja da ih je Adam koristio tijekom masakra. Tijela ubijenih su predali mrtvozornicima. Motiv zločina istražiteljima je i dalje glavno pitanje. 

Pusić izrazila sućut američkoj državnoj tajnici

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić, u subotu je uputila sućut američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton zbog pokolja u Newtownu. 

- Iskreno potresena tragedijom u školi u Newtownu u kojoj je stradao velik broj djece i njihovih učitelja izražavam duboku sućut Vama i svim obiteljima nastradalih - stoji u poruci sućuti, izvijestili su iz MVEP-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu