Obavijesti

News

Komentari 55

Monstrum koji je pokušao ubiti ženu (69) je silovatelj i ubojica

Monstrum koji je pokušao ubiti ženu (69) je silovatelj i ubojica
1

Darka Pila (53) terete za pokušaj ubojstva i razbojstvo. Već je služio kaznu zbog silovanja i ubojstva za vrijeme rata. Nedavno je izašao iz iz dubrovačkog zatvora

VIDEO

Policija je u ponedjeljak uhitila Darka Pila (53) iz Ličkog Osika, koji je prije tri dana u Bogovićima na otoku Krku pokušao zadaviti 69-godišnju Rozu Bečeheli te joj ukrao manju svotu novca. Ženu je napao nakon što je otvorila vrata da iz svoje kuće, u kojoj živi sama, na zrak pusti mačku. Zaskočio ju je, ugurao natrag u kuću te davio i gušio dok nije klonula. 

Misleći da je mrtva iz novčanika joj je ukrao stotinjak kuna te joj na izlazu oko glave omotao plastičnu vrećicu. Polumrtvu ju je pet sati poslije na podu pronašla susjeda. S teškim ozljedama prevezena je u KBC Sušak u Rijeci gdje se još uvijek oporavlja.

Nakon napada Pil je automobilom na kratko pobjegao u Lički Osik, a nakon toga je došao kod bratića u selo Pčelić kraj Virovitice gdje je i uhićen u ponedjeljak oko podne.

- Došao je kod nas u subotu u 2 sata poslije ponoći. Znam da je izašao iz zatvora prije tri tjedna. Rekao je da bježi od policije jer ga još uvijek ganjaju zbog nekog predmeta na sudu, a više ne želi ići u zatvor. Nisam znao za pokušaj ubojstva na Krku. Znam samo da stalno upada u probleme, ali što ću ja, ja nemam ništa s tim - rekao je Pilov bratić Z.V. iz sela Pčelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, napadnuta Roza je majka Marijana Bečehelija, koji u Lepoglavi služi kaznu od 9,5 godina zatvora zbog dilanja heroina. Navodno ju je Pil dobro poznavao te je planirao napad. Kako piše Večernji list, Darko Pil neko je vrijeme živio Bogovićima pa je doznao da se radi o imućnoj ženi koja je radila u Njemačkoj.

Silovao ženu pred 10-mjesečnim djetetom

Darko Pil otprije je poznat policiji i javnosti. Služio je zatvorsku kaznu zbog silovanja i ubojstva 1992. Naime, kao hrvatski vojnik Pil je zajedno s Ivicom Majetićem došao u kuću Duška Šaponje i Dubravke Jagodić u selu Borovi kraj Virovitice. Duška su likvidirali izrešetavši ga sa sedamdeset metaka.

Nakon sat vremena Pil se vratio i silovao Dubravku na krevetu na kojem se nalazilo njeno desetomjesečno dijete. U travnju 1992. Vojni sud u Bjelovaru osudio ga na 15 godina zatvora, ali je pušten nakon odležanih šest. Majetić je nakon šesnaest mjeseci pomilovan od strane Predsjednika Republike.

- U Pčeliće je došao iz Negotina početkom rata i dobrovoljno se prijavio u vojsku. Kanije kad je osuđen čak je i meni iz zatvora slao prijeteća pisma optužujuće me da nešto muvam s njegovom ženom. Bilo me ga je strah u subotu primiti u kuću, al ja sam vam čovjek u kolicima i što ja mogu - potvrdio je nam je Pilov bratić.

"Nakon što je izašao iz zatvora uhodio me"

- Da, on je taj koji me s maskom na glavi silovao i ubio mi muža. Prvi dan nakon što je pušten iz zatvora došao mi je u kuću i pitao tko sam ja i treba li mi hrane i pomoći oko drva. Počela sam vrištati i odletjela sam u dvorište po dijete koje mi se tamo igralo. 

On je tada pobjegao, ali se nakon par sati opet vratio prije nego ga je policija uhitila. Kasnije se slobodno šetao selom i opet u više navrata navraćao u moje dvorište i šunjao se oko kuće te me pratio po selu. Kada sam tražila pomoć od policije rečeno mi je da je čovijek opasan te da se zaključavam u kuću i ne otvaram nikome. Nisam mogla vjerovati što čuju moje uši. I dan danas živim u strahu i zaključavam vrata - potvrdila je uzrujana Dubravka Jagodić.

Ozloglašeni Pil nedavno je izašao iz dubrovačkog zatvora gdje je služio kaznu zbog teških imovinski delikata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.