News

Komentari 204

Politička elita stigla na koncert u HNK, došao je i Joža Manolić

Politička elita stigla na koncert u HNK, došao je i Joža Manolić

Nakon koncerta povjerenici Europske komisije, članovi hrvatske Vlade i predsjednik Sabora i oko 100 uzvanika, odlaze na svečanu večeru koju u svom Uredu organizira predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji supruga Jakova stigla je u zgradu HNK u Zagrebu na svečani koncert povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednica koja je izgledala vidno umorna je ispred HNK dočekao je dobro raspoloženi predsjednik Vlade Andrej Plenković, a na pitanja novinara nisu odgovarali.

Uzvanicima se izvode arije iz najpoznatijih svjetskih i domaćih djela. Koncertu prisustvuju svi povjerenici Europske komisije zajedno s predsjednicom Ursulom von der Leyen.

- Vidjeli smo to već prvih dana vašeg predsjedanja. Hrvatska ima mogućnost pokazati vodstvo i vodstvo je ono što nam treba pogotovo kod važnih tema poput proračuna. Sposobnost hrvatskih pregovarača nam je vrlo bitna. Treba nam Hrvatska i za pregovore s Britanijom, no tu su i druge otvorene teme, poput konferencije budućnosti Europe ili pitanje demografije koje nam je isto tako vrlo važno. Zahvalna sam što Hrvatska tome daje toliko predanosti - rekla je von der Leyen koja je bila očarana ljepotom zgrade HNK-a.  

U HNK je stigao i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, brojni saborski zastupnici, ministri u hrvatskoj Vladi, strani diplomati akreditirani u RH, a sporim korakom stigao je i Josip Manolić.

Nakon koncerta povjerenici Europske komisije, članovi hrvatske Vlade i predsjednik Sabora i oko 100 uzvanika, odlaze na svečanu večeru koju u svom Uredu organizira predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Program vodi Jadranka Đokić, a nakon njezine uvodne riječi prisutnima se obratio hrvatski premijer Andrej Plenković.

Najčitaniji članci