Obavijesti

News

Komentari 9

Poljak došao na ljetovanje pa provaljivao i krao u Umagu

U policiji kažu da su pronašli sva tri ukradena automobila i vratili ih vlasnicima, te da su im veliku pomoć u hvatanju počinitelja pružio i poljski policajac koji u Istri ovoga ljeta boravi u okviru projekta

VIDEO

Umaška policija uhitila je 51-godišnjeg Poljaka kojega sumnjiči da je u zadnjih tjedan dana provaljivao u apartmane i vikendice iz kojih je krao nakit, novac, mobitele, prijenosna računala, a ukrao je i tri automobila.

Policija je u četvrtak priopćila da Poljaka sumnjiči za šest provala i pet krađa, zbog čega je ujutro priveden u prostorije PU istarske.

Nakon što se posljednjih dana na umaškom području dogodilo nekoliko teških krađa i krađa, policija je pojačala aktivnosti u vikendaškim naseljima pa je u srijedu oko 1.30 sati u noći pri pokušaju provale u apartman zatekla 51-godišnjeg Poljaka. Odmah je uhićen, a istragom je utvrđeno da je odgovoran za još deset provala i krađa.

Osumnjičen je da je u noći s 18. na 19. srpnja u Bašaniji provalio u vikendicu iz koje je ukrao četiri bicikla, od kojih dva električna, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više desetaka tisuća kuna. Iste noći u istoj ulici iz jednog je otvorenog apartmana ukrao više desetaka tisuća kuna i razni nakit, a već iduće noći vratio se istu ulicu te iz prizemlja vikendice ukrao tri mobitela.

Kroz balkonska vrata ušao je u susjednu vikendicu gdje je krao novčanike, satove, mobitel i ključeve vozila koje je iskoristio za krađu nekoliko stotina tisuća kuna vrijednog automobila VW Tiguan slovenskog vlasnika.

Već iduće noći u Zambratiji je iz vikendice ukrao novac iz ključ kojim je ukrao VW Tourana, čime je slovenskog vlasnika oštetio za više desetaka tisuća kuna.

U istom mjestu provalio je i u dva apartmana iz kojih je ukrao novac, mobitele i tri prijenosna računala, a Zambratija mu je bila meta i iduće noći kada je iz kuće ukrao ključeve kojima se odvezao s ukradenim VW Polom. S provalama i krađama u istom je mjestu nastavio i sljedeće noći. kada je iz dva apartmana krao prijenosno računalo, fotoaparat, novac, mobitel i druge predmete.

U policiji kažu da su pronašli sva tri ukradena automobila i vratili ih vlasnicima, te da su im veliku pomoć u hvatanju počinitelja pružio i poljski policajac koji u Istri ovoga ljeta boravi u okviru projekta "Sigurna turistička sezona".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu