News

Komentari 28

Poljski mediji: U autobusu je među putnicima bilo i šest časnih sestara i tri svećenika

Poljski mediji: U autobusu je među putnicima bilo i šest časnih sestara i tri svećenika

Kako je utvrđeno, svi stradali su poljski državljani. Bili su na putovanjuu za Međugorje.

U teškoj prometnoj nesreći poljskog autobusa u subotu je život izgubilo 12 osoba, 19 je teže a 13 lakše ozlijeđeno, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš koji je došao u varaždinsku bolnicu obići ozlijeđene. 

Nakon što obiđe pacijenate koji su zbrinuti u toj bolnici, ministar Beroš će posjetiti i bolnicu u Čakovcu a potom i zagrebačke bolnice u Dubravi, KBC Rebro i Traumatološku bolnicu u Draškovićevoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na mjestu nesreće, koja se dogodila oko 5,40 sati kada je autobus sletio izvan kolnika na autocesti u smjeru Zagreba, poginulo je 11 osoba, a ozlijeđeni su prevezeni u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Jedna od ozlijeđenih osoba  naknadno je umrla od posljedica ozljeda u KBC-u Zagreb. 

Kako je utvrđeno, svi stradali su poljski državljani. Išli su za Međugorje. Prema informacijama poljkih medija, u autobusu su među putnicima bila i 3 svećenika te 6 časnih sestara.

Na mjesto događaja izašla je zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu koja provodi očevid u suradnji s policijskim službenicima.

Promet dionicom autoceste u smjeru Zagreba, od čvora Breznički Hum do čvora Komin, teče jednim kolničkim trakom.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

POGLEDAJTE VIDEO: BEROŠ O NESREĆI

Najčitaniji članci