News

Komentari 45

Autobus sletio u kanal: 'Prizor je bio toliko šokantan, kao da je udario u zid, toliko mrtvih...'

Autobus sletio u kanal: 'Prizor je bio toliko šokantan, kao da je udario u zid, toliko mrtvih...'

Uvijek dajemo sve od sebe maksimalno da što prije i što brže izvučemo unesrećene i pružimo mu potrebnu pomoć no koliko se god trudili biti profesionalni ne možete ostati ravnodušni na takav užas, dodaje

Prizor je bio toliko šokantan da na početku nismo znali kako odreagirati, vladala je pomutnja jer koliko god bili uvježbani i imali iskustva nitko vas ne može pripremiti na ovakve nesreće, na toliko ozlijeđenih ljudi, da o izgubljenim životima ne govorimo..., priča nam jedan od djelatnika hitnih službi za ovakve intervencije koji se našao na licu mjesta ubrzo nakon nesreće. 

POGLEDAJTE VIDEO: NESREĆA S A4 UŽIVO

 

- Uvijek dajemo sve od sebe maksimalno da što prije i što brže izvučemo unesrećene i pružimo mu potrebnu pomoć no koliko se god trudili biti profesionalni ne možete ostati ravnodušni na takav užas – dodaje.

Podsjetimo, više osoba poginulo je, a veći je broj teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, kada je s kolnika sletio autobusa poljskih nacionalnih registarskih oznaka, izvijestila je policija. Prema zadnjim informacijama, 12 je mrtvih, a preko 20 teško ozlijeđenih.

- Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i cijeli prednji dio autobusa zabio se do polovice autobusa. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač izletio je kroz vjetrobransko staklo, a drugi je bio u autobusu. Ovakvo nešto nisam doživio otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina - rekao  je Ivan Ivančan, zapovjednik DVD-a Breznički Hum, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mjestu nesreće za Jutarnji List.

POGLEDAJTE VIDEO: BEROŠ O NESREĆI

Najčitaniji članci