Obavijesti

News

Komentari 114

Biden se sastao sa Zelenskim. SAD šalje novu vojnu pomoć

Biden se sastao sa Zelenskim. SAD šalje novu vojnu pomoć
8

U Čerkasima je zbog raketnog udara uništena zgrada hotela, u Kijevu i Kijevskoj regiji izbili su požari zbog pada krhotina rakete, a bilo je i pogodaka u Lavovskoj i Rivnenskoj regiji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.42

Bijela kuća najavila novu pomoć Ukrajini: 'Šaljemo projektile dalekog dometa ATACMS...'

24sata

Bijela kuća objavila je u četvrtak da će SAD Ukrajini isporučiti "važne" sustave za protuzračnu obranu, ali za sada ne i projektile dalekog dometa ATACMS koje Kijev traži.

Američki predsjednik Joe Biden "odlučio je da neće dati projektile ATACMS, ali nije isključio tu mogućnost u budućnosti", rekao je savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Jake Sullivan na konferenciji za novinare.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji boravi u posjetu SAD-u, rekao je ovaj tjedan da bi bio razočaran kada bi morao otići iz Washingtona bez snažnih taktičkih projektila. 

Više pročitajte OVDJE.

18.44

Ukrajina želi diplomatsko rješenje s Poljskom i Slovačkom oko problema sa žitaricama

24sata

Ukrajina je u četvrtak pristala na uvođenje dozvola za izvoz žitarica u Slovačku i zauzela se za dogovor s Poljskom kako bi ukinula ograničenja svojih susjeda na žitarice koje je bila prisiljena slati kopnom od ruske invazije prošle godine.

Slovačka, Poljska i Mađarska prošli tjedan su uvele nacionalna ograničenja na uvoz ukrajinskih žitarica nakon što je Europska komisija odlučila ne produljiti zabranu uvoza u te zemlje i članice bloka Bugarsku i Rumunjsku.

Više pročitajte OVDJE.

18.15

Rusija privremeno zabranila izvoz benzina i dizela

24sata

 Rusija je privremeno zabranila izvoz benzina i dizela kako bi stabilizirala domaće tržište, objavila je vlada u četvrtak, istaknuvši da su iznimka isporuke u Bjelorusiju, Kazahstan, Armeniju i Kirgistan.

Zabrana ne vrijedi za gorivo koje se prema međuvladinim sporazumima isporučuje članicama Euroazijske ekonomske unije, objašnjava Moskva izuzetke.

Više pročitajte OVDJE.

17.22

Ruska zabrana izvoza goriva podigla cijene nafte iznad 94 $

24sata

Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 94 dolara nakon što je Rusija privremeno zabranila izvoz goriva, što će pojačati potražnju rafinerija u razdoblju tijesne opskrbe.

Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila viša za 1,02 dolara nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine i iznosila je 94,55 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 1,27 dolara višoj cijeni, od 90,93 dolara.

Više pročitajte OVDJE.

14.58

Zelenski prozvao Trumpa: Tvrdi da ima formulu za mir. Pa neka je kaže. Ne da trati vrijeme

Bivši američki predsjednik Donald Trump od samog početka rata u Ukrajini uporno ponavlja kako taj rat ne bi počeo da je on na vlasti.

U detalje nije ulazio, ali nešto bi se on dogovorio s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Tvrdi Trump i kako on ima način da ovaj sukob okonča unutar 24 sata. Ali opet, ni tu nije ulazio u detalje.

- Može javno podijeliti svoju ideju, ne tratiti vrijeme. Može reći "Ovo je moja formula za zaustavljanje rata i cijele ove tragedije i zaustavljanje ruske agresije.." - započeo je Zelenski i dodao da Ukrajinu ne zanimaju nikakvi teritorijalni ustupci kakve Trump spominje...

- Pa ako je dio njegove ideje da Rusiji predamo komad našeg teritorija, to onda nije formula mira - kazao je Zelenski.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 114