News

Komentari 187

Plenković: Pomoć stiže sa svih strana, a županijama već u srijedu stiže 120 milijuna kuna

Plenković: Pomoć stiže sa svih strana, a županijama već u srijedu stiže 120 milijuna kuna

Nakon velikog potresa, želim u ime vlade izraziti sućut svima koji su izgubili nekog u potresu, rekao je premijer Andrej Plenković...

Andrej Plenković dao je izjavu nakon što je završio sastanak užeg kabineta vlade.

- Osigurali smo 100 milijuna kuna za sisačku županiju. Dogovorili smo i koju vrstu pomoći ćemo tražiti. Sutra u Hrvatsku dolazi slovenski povjerenik nadležan za izvanredne situacije. Bit će i Dubravka Šuica. Potpore stižu sa svih strana. Hvala sugrađanima. Vidim da je veliki interes. Veliko vam hvala. Najvažnije je da ta pomoć bude ravnomjerno distribuirana. Kanalizirajte tu potporu da damo pomoć baš svima kome je potrebna - kazao je Plenković.

Izrazio je i  sućut svima koji su izgubili nekog u potresu. Najavio je kako će nastojati da se struja sutra vrati na sve lokacije.

- Ostalo je samo oko 50 pacijenata od 250 u sisačkoj bolnici. Svi ostali su uglavnom u zagrebačkim bolnicama. Jedna veliki doprinos dali su vojnici iz Petrinje. Svi su spremni prihvatiti ljude koji trenutno nemaju krov nad glavom. Dio ćemo riješiti kontejnerima, a dio privremenim smještaje - rekao je premijer.

- Gledat ćemo sve opcije za smještaj ljudi, ali nemamo puno alternativnih opcija, imamo nešto stanova, ali to je malo - rekao je i dodao kako će sutra dogovoriti hoće li proglasiti dan žalosti.

Podsjetimo, Plenković je danas obišao Petrinju, Sisak, Pokupsko i Glinu, a nakon toga se vratio u Zagreb gdje je održan sastanak užeg kabineta vlade.

 

Najčitaniji članci