Obavijesti

News

Komentari 3

Pomoćnik ministra financija razriješen na osobni zahtjev

Vlada je također na zatvorenom djelu sjednice u srijedu utvrdila stajališta za sastanak Europskoga vijeća koji će se održati 20. i 21. lipnja

VIDEO

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice na osobni zahtjev, s danom 23. lipnja, razriješila pomoćnika ministra financija Ante Matijević, priopćila je vladina Služba za odnose s javnošću.

Skupštini društva Agencije Alan d.o.o. Vlada je predložila opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Krešimira Ćosića, Miljenka Filipovića i Tanje Major, i istodobno za izbor novih članova, u novom mandatnom razdoblju predložila Krešimira Ćosića, Sandu Šimić Petrinjak, Jasnu Čunko, Ivanu Kunić i Miljenka Filipovića.

Nadzornom odboru društva Jadrolinija Rijeka, Vlada je predložila imenovanje Vjekoslava Dorića i Gorana Frkovića za članove Uprave Društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Državnoj službenici Nediljki Vuko, Vlada je ponovno dala ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje predstojnika, a najduže do šest mjeseci, dok je državnoj službenici Editi Grubišić dala ponovno  ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji.

Vlada utvrdila pregovaračke pozicije za sastanak Europskoga vijeća

Vlada je također utvrdila stajališta za sastanak Europskoga vijeća koji će se održati 20. i 21. lipnja. Utvrdila je i stajališta za sastanke vijeća ministara, odnosno Vijeća za opće poslove 25. lipnja, Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku 25. lipnja i Vijeća za okoliš 26. lipnja.

S obzirom da će Hrvatska svoje pregovaračke pozicije tek zastupati na sastancima Vijeća prema drugim državama članicama, one se kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama prethodno ne objavljuju, kažu u vladinoj Službi za odnose s javnošću.

Osim toga, kažu u Vladi, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka zbog čega su moguća izmjena stajališta država članica.

Vlada napominje da će sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade u europskim poslovima na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima i rezultatima rasprave na razini Europske unije izvještavati Hrvatski sabor.

Na sjednici je usvojen i prijedlog odluke o osnivanju Konzulata. Vlada napominje da cjelovit materijal te točke označene stupnjem tajnosti "tajno" nije u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

Vlada je na zatvorenom djelu informirana o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.