'Pomogao sam studenticama da prijave mog kolegu jer to što je radio je strašno i nedopustivo' | 24sata
Obavijesti

News

'Pomogao sam studenticama da prijave mog kolegu jer to što je radio je strašno i nedopustivo'

'Pomogao sam studenticama da prijave mog kolegu jer to što je radio je strašno i nedopustivo'
2

Profesor Tomislav Gomerčić sa Zavoda za veterinarsku biologiju stao je uz bivše studentice Veterinarskog fakulteta koje su udružile svoja neugodna iskustva no nisu imale hrabrosti službeno to opet prijaviti

VIDEO

Veterinarski fakultet u Zagrebu danas priča samo o jednoj stvari – profesoru seksualnom uznemiravatelju studentica u njihovim redovima. Da prijava studentica, točnije njih devet ne bi opet pala u zaborav kao što je bio slučaj prije nekoliko godina, potrudio se profesor  Tomislav Gomerčić sa Zavoda za veterinarsku biologiju. Upravo on im je dao maksimalnu podršku u vrlo neugodnoj situaciji te predao njihovu prijavu dekanu i nadležnim institucijama. 

- Kada sam u nedjelju navečer vidio sve objave studentica i sve te priče jednostavno sam odlučio da  ću im dati podršku jer tome treba stati na kraj. Nisam tada ni znao o kojem je kolegi riječ. S njim nisam niti bio u nekom  kontaktu jer ja predajem prve dvije godine, a on na zadnjoj – kaže nam profesor Gomerčić. Ističe kako su devet bivših studentica sve same odradile oko prijave te da ju je on znak podrške zapravo samo predao.  

'Ja sam prijavio tog profesora za seksualno uznemiravanje studentica. Svi šute 15 godina!'
'Ja sam prijavio tog profesora  za seksualno uznemiravanje studentica. Svi šute 15 godina!'

- One su sve priredile, ali nitko se nije usudio službeno prijaviti pa sam im rekao da ću ja i da ću se osobno potpisati na prijavu. Predao sam to u urudžbeni ured na faksu, na dekana, na Povjerenstvo za stegovnu odgovornost zaposlenika i na predstojnika Klinike za kirurgiju na kojoj predaje kolega kojeg optužuju za uznemiravanje - rekao je. Prema njegovim saznanjima to je već četvrta prijava protiv istog profesora no očito prva koja je dospjela u medije. 

- Pokrenuta je policijska istraga i to je ono što smo mogli napraviti. Svi smo nekako odahnuli jer imamo osjećaj da je cilj postignut – kaže nam profesor. 

U razgovoru s bivšim studenticama veterine, koje su nam i same posvjedočile o svojim iskustvima s prijavljenim profesorom, kažu da prema njihovim saznanjima nije se ništa s prvom prijavom dogodilo "jer su očito odgovorni smatrali da je dovoljan razgovor i molba da prestane s takvim načinom komunikacije." No sve one kažu da su i same znale za način komunikacije optuženog profesora no da su ga doživljavale kao nekoga tko puno priča, neugodno i vulgarno, ali ništa više. I naravno, sama takva komunikacija im je bila neprihvatljiva. 

Udaljen profesor zagrebačke Veterine. Studentice ga prijavile za seksualno uznemiravanje
Udaljen profesor zagrebačke Veterine. Studentice ga prijavile za seksualno uznemiravanje

- Ne bih ulazio u kategorizaciju zlostavljanja jer mi to nije i struka no jedno je sigurno a to je da takvo ponašanje o kojem svjedoče bivše studentice u ovom društvu nije prihvatljivo. Da se na vrijeme odreagiralo, možda do ničega od ovoga ne bi došlo. Sada se nadam da će se takvom ponašanju stati na kraj – dodaje profesor  Tomislav Gomerčić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Iza poginulog Davora ostalo je petero djece i trudna supruga. Vjenčali se par sati prije nesreće
CIJELI KRAJ TUGUJE

Iza poginulog Davora ostalo je petero djece i trudna supruga. Vjenčali se par sati prije nesreće

Davor je sletio s kolnika i ostao na mjestu mrtav. Vijest o tragičnoj smrti brzo je stigla u Potnjane i u očaj bacila cijelo selo.

Stravičan video: Nasred ceste driftao motorom pa na njega naletio auto. Teško je ozlijeđen
MOTO SUSRET U SLAVONIJI

Stravičan video: Nasred ceste driftao motorom pa na njega naletio auto. Teško je ozlijeđen

ŠIŠKOVCI - Na moto susretu u subotu je u 18 sata došlo do prometne nesreće u kojoj je vozačica automobila (21) naletjela na motociklista (39), potvrdila nam je vukovarsko-srijemska policija. Motociklist je teže ozlijeđen, a policija je očevidom utvrdila da je motociklist driftao te time napravio i dimnu zavjesu na cesti. Vrtio se u krug stražnjim dijelom motora te je prešao na stranu ceste suprotnog smjera. Tada je na njega autom naletila vozačica. Alkotestom je policija utvrdila da niti vozačica niti vozač nisu bili pijani.
Poginuo motociklist u Zagrebu, promet se odvija usporeno
KOD SLAVONSKE AVENIJE

Poginuo motociklist u Zagrebu, promet se odvija usporeno

Nesreća se dogodila na križanju Slavonske avenije i Ulice Siniše Glavaševića. Trenutno je očevid u tijeku...