Obavijesti

News

Komentari 13

Pomračenje uma: Ovi učitelji napali su i ubili svoje učenike

Pomračenje uma: Ovi učitelji napali su i ubili svoje učenike

Nažalost, slučajevi nasilja u školama nisu rijetkost. Nasilni su uglavnom bili učenici, no ovi slučajevi pokazuju da nasilnici i ubojice mogu biti i njihovi nastavnici...

VIDEO

Nažalost slučajevi nasilja u školama nisu rijetkost. Nasilje često rade učenici no ovi slučajevi pokazuju da učitelji mogu izgubiti živce i postati nasilnici i ubojice. 

Ubio učenicu zbog afere 

Nathaniel Mellerson (29) bio je učitelj informatike na Floridi i davao je i privatno instrukcije. Jedna od njegovih učenica bila je Cathy Essery (36). Zaljubio se u nju i navodno su bili u vezi dva mjeseca. No Cathy je bila udana i prestala je ići na instrukcije kod Mellersona jer je postao problematičan. U siječnju 1997. godine Mellerson je otišao u dom Cathynih roditelja. Pustili su ga u kuću. Kada su došli Cathy i njezin muž Geoffry, izbio je sukob. Mellerson je upucao i ubio Geoffryja, a onda je ubio Cathy i sebe pred očima njezinih roditelja. 

Nisu im htjeli vratiti novce pa su pucali na učenike

Godine 1999. učenici škole Zithokozise High School u Južnoafričkoj Republici trebali su ići na izlet. Rekli su im da su troškovi 1,60 dolara. Na kraju je ispalo da izlet košta 1,30 dolara i učenici su tražili povrat novaca. No škola je to odbila. Tada je grupa učenika počela bacati kamenje na automobil ravnatelja. U strahu za svoju sigurnost učitelji i ravnatelj su se zatvorili u knjižnicu. Učenici su počeli bacati kamenje i u knjižnicu. Ravnatelj i učitelji su počeli pucati na njih. Ubijen je Sithembiso Gcwenya (19) dok su dvojica njegovih kolega stari 19 i 18 godina ranjeni. Ravnatelji i učitelj su uhićeni, ali su pušteni nakon što su platili 160 dolara jamčevine. Glasnogovornik ureda za obrazovanje je rekao da je očito bila riječ o samoobrani. 

Ubili ga jer je bio u vezi s kćeri učitelja

Vinay Mahto (12) pronađen je pretučen u veljači 2016. godine na pragu hostela u školi u indijskom gradu Ranchi. Odvezli su ga u bolnicu gdje je umro od ozljeda glave, prsa i jetre. Policija je našla snimke nadzornih kamera koje su pokazale da je dječak večer kada je stradao, otišao u dio kampusa u kojem žive učitelji. Pozvao ga je na večeru sin učitelja Nezme Khatoona. Mahto je bio u vezi s učiteljevom kćeri (11) i sin učitelja je htio prekinuti tu vezu. Mahto je to odbio pa ga je sin udario. Khatoon i njegova kći su dječaka onda odvukli na drugi kat kuće i bacili ga kroz prozor. Khatoon je uhićen i čeka suđenje.  

Učitelj, masovni ubojica

Od 1989. godine tijela dječaka počeli su nalaziti u Cape Townu. Policija je pronašla 22 žrtve. Izuzev neidentificiranog muškarca, sve ostale žrtve su bili dječaci mlađi od 15 godina. Svi su sodomizirani i zadavljeni. Zakopani su licem u zemlju u plitkim grobovima. Do 1992. godine o tim su sličajevima pisali baš svi mediji u zemlji. Posljednja žrtva Elroy van Rooyen (9) je posljednji put viđen na željezničkoj stanici. Zahvaljujući svjedocima policija je pronašla učitelja Normana Simonsa (27). On je bio i učitelj jednoj od žrtava. Nakon ubojstava on se prijavio na liječenje u psijiatrijsku kliniku. Policiji je rekao da je ubijao dječake jer je njega silovao brat. Na kraju je osuđen samo za ubojstvo Elroyja van Rooyena. Dobio je 35 godina zatvora.

Silovao i ubio učenicu 

Debbie Gama (16) se posvađala u kolovozu 1975. godine s majkom u njihovoj kući u Pennsylvaniji. Tada ju je njezina obitelj posljednji put vidjela živu. Četiri dana kasnije pronašli su njezino tijelo. Vrat, zglobovi i noge su joj bili vezani žicom, a njome je i zadavljena. Silovana je prije smrti. Nakon 400 dana policija je povezala ubojstvo s Raymondom Daleom Payneom, Gaminim omiljenim učiteljem engleskog jezika. Naredne je godine osuđen za ubojstvo tinejdžerice. Priznao je da ju je zavezao za drvo, ali ne i da ju je silovao i ubio. Ipak je dobio doživotnu kaznu zatvora. Godinama je pokušaovao "ublažiti" svoju kaznu. Tražio je i da se tijelo ubijene ekshumira kako bi dokazao da ju nije silovao. Zadnju je žalbu podnio 2015. godine, a o njoj se još odlučuje, piše List Verse. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.