Obavijesti

News

Komentari 44

Poništili natječaj za Spomenik Domovini: 'Previše nas košta'

Poništili natječaj za Spomenik Domovini: 'Previše nas košta'
1

Spomenik domovini trebao bi prema najavama biti izgrađen najkasnije na proljeće 2020., te preuzeti komemorativnu funkciju Oltara domovine na Medvedgradu

VIDEO

Grad Zagreb poništio je natječaj za gradnju Spomenika domovini, koji bi trebao biti smješten između zagrebačke Gradske uprave i Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", jer se ne može napraviti za 21 milijun kuna, potvrdio je u srijedu navečer Hini autor Spomenika domovini, arhitekt Nenad Fabijanić.    

Spomenik domovini ne može se napraviti za 21 milijun kuna pa je postupak javne nabave poništen s obzirom na analizu troškovnika radova sudskog vještaka, objavio je u srijedu navečer Večernji list.

Na natječaj je stigla samo jedna ponuda još početkom studenog koju je dala zajednica ponuditelja Tigra i Vodotehnika, koje su navele cijenu od 27,4 milijuna kuna (bez PDV-a), što je za gotovo šest milijuna kuna više od procjene Grada. Nakon višemjesečne analize Grad je odlučio poništiti natječaj i planira raspisati novi u veljači, navodi Večernji list.

Spomenik domovini trebao bi prema najavama biti izgrađen najkasnije na proljeće 2020., te preuzeti komemorativnu funkciju Oltara domovine na Medvedgradu. 

Fabijanić kaže da je njegov komentar vrlo jednostavan. "Mislim da je legitimno poništen natječaj i da će drugi koji se priprema u najkraće vrijeme biti zapravo ponavljanje prvog s korigiranom cijenom," rekao je Hini Fabijanić, navodeći da su se u dvije godine cijene povećale. 

Rekao je kako je njegov projekt davno završen, predan i čeka gradnju i vjeruje da se spomenik može završiti početkom sljedeće godine, a u najboljem slučaju već najesen.

Fabijanić je napomenuo kako je zanimljivo da se javio samo jedan izvođač. "Više nema ozbiljnih, velikih firmi koje mogu zadovoljiti visoke kriterije koje ovaj spomenik, bar u smislu tehnološke realizacije, traži," rekao je Fabijanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.