Obavijesti

News

Komentari 1

Ponovljeni izbori na biračkom mjestu 8. u Petrinji ne dovode u pitanje pobjedu HDZ-ove Komes

Ponovljeni izbori na biračkom mjestu 8. u Petrinji ne dovode u pitanje pobjedu HDZ-ove Komes

Magdalena Komes u drugom krugu lokalnih izbora, 30. svibnja, osvojila je čak 1966 glasova birača više od svog protukandidata Darinka Dumbovića, a na biračkom mjestu 8 upisano je tek 868 birača

U Petrinji se u nedjelju ponavljaju izbori na biračkom mjestu 8, zbog viška listića u biračkoj kutiji u drugom krugu lokalnih izbora, izlaznost je danas slaba, a rezultati neće utjecati na pobjedu HDZ-ove kandidatkinje za petrinjsku gradonačelnicu, Magdalene Komes.

Naime, zbog viška listića u kutiji u 2. krugu lokalnih izbora, 30. svibnja, na biračkom mjestu 8, u kontejnerskom naselju Sajmište u Petrinji, Gradsko izborno povjerenstvo raspustilo je birački odbor, te odlučilo da se glasovanje za gradonačelnika Petrinje ponovi 6. lipnja.  

Presudili su im potres i afere: Nakon Žinića leti i Dumbović
Presudili su im potres i afere: Nakon Žinića leti i Dumbović

Budući da ponovljeni izbori ne mogu donijeti nikakvu promjenu glade rezultata izbora u Petrinji, odaziv birača na tom biračkom mjestu osjetno je slabiji nego u prva dva kruga, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu (GIP).

Naime, HDZ-ova kandidatkinja Magdalena Komes u drugom krugu lokalnih izbora, 30. svibnja, osvojila je čak 1966 glasova birača više od svog protukandidata, dosadašnjeg gradonačelnika Darinka Dumbovića (Reformisti), a na biračkom mjestu 8 upisano tek 868 birača.

Biračko mjesto otvoreno je do 19 sati.

Ponavljanje izbora odgodilo je primopredaju gradske vlasti u Petrinji i konstituiranje Gradskog vijeća, za kojeg je lista Magdalene Komes (HDZ) dobila 30,6 posto, a Darinka Dumbovića (Reformisti) 20,1 posto.