Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
65 komentara

'Populizam u kampanji donijet će loše rezultate u novoj Vladi'

Ne očekujem da će ova Vlada, čiji su rezultati bili bazirani na najavama bez stručnosti, bez nekih ozbiljnih analiza i bez odlučnosti, biti efikasna, kaže Vrdoljak

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
65 komentara

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u nedjelju u Zadru kako je uvjeren da će se pokazati nakon unutarstranačkih izbora da je HNS organizirana stranka s dobrom perspektivom u Hrvatskoj, istaknuvši kako HNS mora biti oslonac onima koji žele građansku i sekularnu Hrvatsku.

 Vrdoljak se u obraćanju članovima stranke na konferenciji u Zadru u sklopu sastanka organizacijskog jačanja HNS-a osvrnuo i na pregovore MOST-a i Domoljubne koalicije. Rekao je, navodi se u priopćenju sa skupa, kako se "puste" reforme koje su se najavljivale posljednjih dana niti ne spominju. 

„Dogodit će se ono čega smo se svi pribojavali, a to je da populizam u kampanji donese loš rezultat u Vladi. Ne očekujem da će ova Vlada, čiji su rezultati bili bazirani na najavama bez stručnosti, bez nekih ozbiljnih analiza i bez odlučnosti, biti efikasna. Imamo situaciju da im treba tri tjedna oko izbora ljudi koji će voditi resore, da za reforme sada trebaju raditi analizu sektora, što su mogli raditi dok su bili u oporbi, pa doći s gotovim sadržajem i reći 'sada preuzimamo odgovornost i donosimo odluke'. Odustat će se naravno i od novih lica koja su najavljivali“, smatra Vrdoljak.

U prilog uvjerenju u dobru perspektivu stranke u budućnosti, iznio rezultate postignute u resorima koje je u Vladi u proteklom mandatu vodio HNS.

„U Vladu smo došli u teškom razdoblju globalne krize, kao manjinski koalicijski partner, ali iza sebe smo, zajedno s našim partnerima, ostavili zemlju koja je izašla iz recesije, zemlju sa snažnim rastom BDP-a, u kojoj je uveden red, sređeno stanje u prostoru, donesena industrijska strategija, restrukturirana brodograđevna industrija i tvrtke u državnom vlasništvu“, podsjetio je ministar gospodarstva u toj vladi Ivan Vrdoljak.

Istaknuo je da je HNS dobio na parlamentarnim izborima 100.000 preferencijalnih glasova koji vrijede 10 mandata, a HNS u Saboru ima 9 zastupnika. „Tek nakon izbora vidimo koliko vrijedimo. Nema tu iznenađenja, stvar je jednostavna – imamo stabilno biračko tijelo, kontinuitet ozbiljne politike i ne odajemo se populizmu", rekao je, kako se navodi među ostalim, Vrdoljak.

 Uz Vrdoljaka na konferenciji su bili i predsjednik Dalmatinskog regionalnog saveza HNS-a Srđan Gjurković i predsjednik HNS-a Zadarske županije Milan Stojanov, kaže se u priopćenju HNS-ova Ureda za odnose s javnošću.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message