Obavijesti

News

Komentari 1

Porasla za 83 posto: Croatia Airlines u 2015. imao je dobit

Porasla za 83 posto: Croatia Airlines u 2015. imao je dobit
1

Zrakoplovima Croatia Airlinesa prošle je godine prevezeno 1,85 milijuna putnika, odnosno jedan posto više nego godinu prije, a kompanija je letjela u 31 odredište

VIDEO

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines ostvario je u prošloj godini neto dobit od 13,8 milijuna kuna, bilježeći pozitivno poslovanje treću godinu zaredom, potvrđeno je u ponedjeljak iz te kompanije.

Neto dobit porasla je u prošloj godini za 83 posto, na 13,8 milijuna kuna u odnosu na rezultate ostvarene 2014., objavila je kompanija, navodeći kao razlog pozitivnog trenda poslovanja sustavno provođenje programa restrukturiranja koji je uspješno priveden kraju.

Operativna dobit porasla je za 22 posto, na 16,7 milijuna kuna i bila je za 35 posto veća od one predviđene planom. Usporedbe radi, neto dobit 2014. iznosila je 7,5 milijuna kuna, a operativna dobit 13,7 milijuna kuna.

Zrakoplovima Croatia Airlinesa prošle je godine prevezeno 1,85 milijuna putnika, odnosno jedan posto više nego godinu prije, a kompanija je letjela u 31 odredište u domaćemu i međunarodnom prometu.   

Među događajima koji su obilježili prošlu godinu, Croatia Airlines ističe potpisivanje  code share sporazuma s kompanijama Singapore Airlines i Air Canada, te nastavak provedbe mjera programa restrukturiranja u cilju  daljnje racionalizacije poslovanja.

Od ostalih ključnih poslovnih ostvarenja u prošloj godini, hrvatski zrakoplovni prijevoznik izdvojio je početak rada trećeg  hangara u zagrebačkoj zračnoj luci čime se povećao kapacitet tehničkog središta za 30 posto i omogućio  najzahtjevniji tehnički servis zrakoplova Airbus, kao i uvođenje novog međunarodnog programa školovanja tehničkog osoblja u Tehničkom središtu Croatia Airlinesa u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica.

Jedan od najvažnijih događaja je i izmjena sporazum s tvrtkom Airbus  o narudžbi novih zrakoplova, prema kojoj je izvorna narudžba za četiri zrakoplova Airbus 319ceo odgođena i izmijenjena u četiri najsuvremenija modela Airbus 320neo, stoji u priopćenju.

Za ovu godinu, Croatia Airlines planira daljnji poslovni rast, uz uvođenje dodatnog zrakoplova u promet (wet lease), otvaranje čak četiri nove linije krajem svibnja i početkom lipnja i to prema Milanu, Pragu, Lisabonu i Sankt Peterburgu, te očekivani rast broja putnika za 6 posto, na  oko 1,97 milijuna.

Tijekom ovogodišnje sezone Croatia Airlines će izravno povezivati Hrvatsku s 35 odredišta u 20 europskih država, a u suradnji s partnerima i s cijelim svijetom, što će mu, kako ističe u priopćenju, omogućiti daljnji razvitak te još uspješnije pozicioniranje na europskom i svjetskom tržištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava