Obavijesti

News

Komentari 25

Poremećeni um: Djetinstvo je Mansona pretvorilo u - zvijer

Poremećeni um: Djetinstvo je Mansona pretvorilo u - zvijer
1

Iako je osuđen na doživotni zatvor, Charles Manson nikada nije optužen za ubojstvo, samo za manipuliranje drugim ljudima. Korijen svega je pak, čini se, u njegovom odrastanju...

VIDEO

Charles Manson (82) je osnivač komune "Obitelj" čiji su pripadnici po njegovom naređenju 1969. počinili seriju ubojstava po Los Angelesu, a ubili su i glumicu Sharon Tate, trudnu suprugu režisera Romana Polanskog. Manson je vjerovao da će ubojstva potaknuti rat od kojeg će jedino biti pošteđena njegova "Obitelj". Osuđen je na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u doživotnu kaznu zatvora, a stručnjaci smatraju kako ga je u zločinca pretvorio cijeli niz događaja koji mu je obilježio djetinjstvo.

Njegovo je službeno ime bilo 'Bezimeni'

Mansonova majka je bila 16-godišnja Kathleen Maddox, a oca nikad nije upoznao. Kathleen je bila prostitutka, iako je Manson tvrdio da to nije istina. Kada se rodio, majka se nije zamarala time da mu dade ime. Kada joj je medicinska sestra dala obrazac da mu napiše ime, napisala je "No name" pa mu i danas u rodnom listu piše "No Name Maddox". Kathleen se kasnije udala za Williama Mansona, a sin joj je dobio ime Charles. William je kasnije nestao dok je Manson još bio mali. 

Majka ga je prodala za kriglu pive

Dok je bio beba, majka je Mansona dovela u restoran. Tamo joj je konobarica rekla da joj je dijete slatko te je pričala o tome kako i sama želi postati majka. Kathleen joj je rekla neka joj donese kriglu piva i Manson je njezin. Konobarica je mislila da se  Kathleen šali, ali joj je svejedno donijela ekstra kriglu. Kada je popila pivo, Kathleen je otišla i ostavila bebu. Za cijelu je priču saznao njegov ujak koji je pronašao konobaricu i vratio bebu Kathleen.

Majka mu je završila u zatvoru

Dok je Manson imao pet godina, Kathleen je završila u zatvoru. Ona i prijatelj su sreli Franka Martina koji ih je pozvao na piće. Kathleen je zaključila da Frank ima previše novaca za jednog čovjeka. Pozvala je brata Luthera da im pomogne opljačkati ga. Nagovorila je Franka da nju, njezinog prijatelja i Luthera odveze u motel. Kada su izašli iz grada Luther i Martin su izašli iz auta. Luther je bocu kečapa napunjenu solju, uperio Martinu u leđa i tvrdio je da ima pištolj. Martin je shvatio da je prijetnja lažna, a onda ga je Luther udario bocom po glavi i uzeo mu novac. Grupa je pobjegla sa samo 27 dolara i uhićeni su ubrzo nakon pljačke. Kathleen je dobila pet godina zatvora, a malog Mansona su poslali da živi kod tete.

Palio je prijateljima igračke jer nije dobio poklon za Božić 

Obitelj Maddox baš i nije bila bogata pa je baka Mansonu jedne godine za Božić poklonila samo četku za kosu. Rekla mu je da će, ako četka kosu tom četkom, moći letjeti kao Superman. Druga su pak djeca dobila puno darova i time su se hvalila, a Manson je bio ljubomoran. Prijateljima je onda počeo krasti igračke i paliti ih.

Najsretnija uspomena mu je bio majčin zagrljaj

Nakon tri godine u zatvoru, Kathleen je puštena 1942. na uvjetnu slobodu. Kada je došla po sina, zagrlila ga je. Manson je kasnije rekao da mu je to bila najsretnija uspomena iz djetinjstva. Majka ga je onda uzela sa sobom i živjeli su po jeftinim hotelima. Kada je imao 13 godina, majka je počela razmišljati o tome da Mansona da na posvajanje.  

Dala ga je u odgojnu ustanovu

S obzirom da Kathleen više nije mogla uzdržavati sina, poslala ga je u odgojni zavod. Rijetko ga je posjećivala, a kada i jest - to su za Mansona bili trenuci sreće. Obećala mu je da će ga vratiti kući kada bude imala dovoljno novaca. Nakon deset mjeseci Manson više nije mogao izdržati u ustanovi. Pobjegao je i vratio se kući. Pokucao je na vrata i nadao se da će dobiti majčinu ljubav. No ona mu je rekla da se ne može brinuti za njega, zatvorila mu vrata i poslala ga nazad u ustanovu. Nikad nije došla po njega niti je on ikada više živio s njom.  

S 13 je počeo krasti

Kako bi si mogao unajmiti sobu, Manson je počeo krasti u lokalnim trgovinama sa samo 13 godina. Uhvatili su ga dok je krao bicikl. Poslali su ga u odgojni zavod, ali je pobjegao za 24 sata i počeo pljačkati ljude. Uz pomoć prijatelja, koji mu je nabavio oružje, pljačkao je ljude i trgovine. Uhićen je i dobio je prvu kaznenu prijavu.

154657910

Zlostavljali su ga dječaci?

Nakon što je uhićen poslali su ga u mušku školu u Indiani. Tamo mu je bilo toliko grozno da je često bježao. Optužio je školske kolege da ga seksualno zlostavljaju. Tvrdio je da ga siluju i tuku. To nije nikada dokazano, ali je privukao pozornost. Kasnije su ga preselili u drugu, bolju školu iz koje su ga izbacili jer je bio nasilan. Vratili su ga u instituciju. 

Nije znao čitati ni pisati

Dok je bio u zatvoru, testirali su mu inteligenciju. IQ mu je bio 109, ali sa 16 godina Manson je jedva znao pisati i čitati. Niti u školi nije ništa naučio. Psiholozi su smatrali da su njegovi problemi povezani s činjenicom da ga je majka odbacila.

Htio ostati u zatvoru 

Teško djetinjstvo Mansona je pretvorilo u zlu osobu. Kao dječak silovao je drugog dječaka dok mu je prijetio britvicom koju je držao na njegovom vratu. Do svoje 18 godine, pola života je proveo u zatvoru i bio je opasan za okolinu. Godine 1967. trebao je izaći iz zatvora jer je odslužio kaznu. Tada je molio da ga ostave u zatvoru jer nije sposoban živjeti vani. Želju mu nisu ispunili i kada je izašao, osnovao je "Obitelj". Dvije godine kasnije njegov je kult počinio jedan od najpoznatijih zločina u američkoj povijesti. 

Charles Manson and friends Charles Manson and friends
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca