Obavijesti

News

Komentari 69

Poručili Vučiću: 'Bijesni smo! Prestani lagati i slušaj narod!'

Organizatori su poručili da je na prosvjed došlo između 35 tisuća i 40 tisuća ljudi. Ovo je već treće okupljanje u centru Beograd kojem je povod napad na čelnika Ljevice Srbije, Borka Stefanovića

VIDEO

Minutom šutnje za poginule u prometnoj nesreći na neobilježenom pružnom prijelazu kod Niša započeo je treći građanski prosvjed u Beogradu. Naziv okupljanja je 'Jedan od pet milijuna', a i ovoga vikenda, kao i na prethodna dva prosvjeda, nije bilo stranačkih obilježja, prenose beogradski mediji

Organizatori su poručili da je na prosvjed došlo između 35 tisuća i 40 tisuća ljudi. Ovo je već treće okupljanje u centru Beograd kojem je povod napad na čelnika Ljevice Srbije, Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu. 

Prvo okupljanje organizirano je 8. studenoga, a nazvano je "Stop krvavim košuljama", a drugo, 15. prosinca "Hajde da se prebrojimo", zbog izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da neće uvažiti zahtjeve prosvjednika i ako ih bude pet milijuna, piše Jutarnji

Na prosvjednom skupu koji je počeo u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, govorili su glumac Branislav Trifunović, karikaturist Dušan Petričić i novinar Milan Jovanović.

Trifunović se "obratio" i predsjedniku Aleksandru Vučiću porukom da na prosvjedu ima mnogo ljudi i da će ih biti još više.

- Prebrojavali su nas oni koji kupuju diplome, našim novcima kupuju novogodišnje ukrase, televizije - rekao je Trifunović i pozvao predsjednika da "sluša narod koji ima što da mu kaže".

- U nama je sve više bijesa, ako me slušaš, čut ćeš što ti kažem, prestani lagati i prestani krasti i slušaj što ti narod kaže. Narod koji živi od tvojih sendviča i od svojih spiskova, od tvojih izbora na kojima nećemo sudjelovati - poručio je.

Na izbore, kaže, neće izlaziti. On je pročitao i pismo podrške akademika Ljubomira Simovića.

Petričić je rekao da je vladajuća stranka "ubila" obrazovanje, pravosuđe, zdravstvo, kulturu, umjetnost i parlament.

Jovanović je rekao da ne pripada nijednoj stranci, ali je odlučio prosvjedovati, jer je "običan građanin, koji vidi što ne valja u zajedničkoj kući".

Sudionici su se potom uputili u prosvjednu šetnju rutom od Filozofskog fakulteta, pa kroz Vasinu, Makedonsku i Svetogorsku, Takovsku ulicu, potom do zgrade RTS-a, a zatim do Vlade Srbije i do Slavije.

Među okupljenima su bili i predsjednik i potpredsjednica Narodne stranke Vuk Jeremić sa suprugom Natašom, i Sanda Rašković-Ivić.

Pojedini sudionici nose zastave u duginim bojama, kao i transparent "Dok svi nisu slobodni, nitko nije slobodan".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"