Obavijesti

News

Komentari 40

Poruke Žalac i Josipe Rimac komentirala i oporba: Tko bi mogao biti AP, možda premijer?

Poruke Žalac i Josipe Rimac komentirala i oporba: Tko bi mogao biti AP, možda premijer?
1

Bivša ministrica Gabrijela Žalac i nekadašnja HDZ-ova državna tajnica Josipa Rimac u porukama spominju i stanovitog 'AP'. Žalac terete da je nabavkom skupljeg softvera oštetila proračun

VIDEO

Europski tužitelji podigli su nedavno optužnicu protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac zbog sumnje da je oštetila državni i europski proračun na kupnji skupog softvera, a među dokazima, navodi Telegram, ponovno su i poruke koje je Žalac razmjenjivala s nekadašnjom HDZ-ovom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Podsjetimo, uz Žalac u istoj aferi optuženi su konzultant Mladen Šimunac, Marko Jukić iz tvrtke Ampelos te bivši ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric. Cijena nabave informacijskog sustava je odlukom bivše ministrice, smatraju tužitelji, nerealno određena u iznosu od 1,73 milijuna eura, iako bi realna cijena tog sustava iznosila oko 360.000 eura.

Poruke koje spominje Telegram pronađene su u mobitelu Josipe Rimac, a Uskoku su bile korisne i tijekom istraga za nezakonito pritiskanje HBOR-a u aferi vjetroelektrane, kao i za sređivanje prolaska na državnom stručnom ispitu bratu Gabrijele Žalac. Riječ je o porukama iz Whatsapp grupe koje su Žalac i Rimac razmjenjivale nakon odluke Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), koja je srušila prvi natječaj za ovaj softver.

Nove poruke Žalac i Rimac: 'Volim što misle da sam glupa, radit ćemo kurvanjski posao...'
Nove poruke Žalac i Rimac: 'Volim što misle da sam glupa, radit ćemo kurvanjski posao...'

U porukama spominju osobu "AP", a Rimac daje podršku kolegici Žalac.

- Srećiceeee. Samo hrabro. Vidim da su i ovi u javnoj nabavi išli kontra. Ako ti tamo nešto treba samo me zovi. Za tebe sve - piše Rimac.

Nekoliko dana kasnije Žalac u razgovoru o softveru poručuje: "Ali gle. Ovo će bit po mom. Što prije".

- Sutra ćemo dogovoriti s AP, i složimo mi kontru - nastavila je Rimac, dok je Žalac "ljuta što je on ovo dozvolio".

- Koji su to smradexi. Treba im pokazat sa smiješkom na licu. A pravit se glupave. Oni misle da su bogovi - piše Žalac i dodaje: “Treba njima niz dlaku gladiti… i raditi kurvanjski posao”. Žalac poruče optužbe tvrdeći da niti u jednom segmentu nije bila zadužena za provođenja procesa javne nabave..

Josipu Rimac, osim za primanje mita, Uskok tereti i za trgovanje utjecajem u aferi vjetroelektrane. Tijekom te istrage Uskok je ispitao brojne ministre i državne dužnosnike koji su ispričali kako je Rimac na njih vršila određeni pritisak, no nisu je prijavili. Neki su je izbjegavali, dok je tadašnjeg ministra državne imovine Marija Banožića, piše Telegram, tako razljutila da je nešto opsovao.

Žalac i Rimac su razmjenjivale WhatsApp poruke o softveru: 'Ovo će biti po mom. Što prije'
Žalac i Rimac su razmjenjivale WhatsApp poruke o softveru: 'Ovo će biti po mom. Što prije'

Objavljene poruke između Rimac i Žalac oporbu su navele da se zapitaju tko bi mogao biti misteriozni "AP".

Arsen Bauk iz SDP-a rekao je kako ima mnogo ljudi koji imaju inicijale kao i aktualni predsjednik Vlade, ali dao bi se okladiti da su mislile na njega.

Mostovac Nikola Grmoja zapitao se je li "AP" koji se spominje kiropraktičar Anto Pavlović ili je to Andrej Plenković te, ako je riječ o premijeru, zašto ga nisu pozvali na obavijesni razgovor.

I Sandra Benčić iz Zeleno-lijevog bloka razmišljala je tko bi mogao biti "AP".

- Associated Press? Aco Petrović? Ne znam, ili možda Andrej Plenković. Birajte vi tko bi mogao biti AP u prepisci između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac - poručila je Benčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca