News

Komentari 0

Posjet kralja Charlesa odgođen zbog prosvjeda u Francuskoj: Macron najavio novi datum

Posjet kralja Charlesa odgođen zbog prosvjeda u Francuskoj: Macron najavio novi datum

Elizejska palača objavila je u petak da je državni posjet kralja Charlesa Francuskoj odgođen, nakon što su prosvjedi zbog promjena u mirovinskom sustavu predsjednika Macrona prerasli u nasilje

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je rekao da bi se "početkom ljeta" mogao planirati posjet kralja Charlesa III., pošto je njegovo putovanje odgođeno zbog francuskih prosvjeda protiv mirovinske reforme.

- Predložili smo da se početkom ljeta, ovisno o našim vremenskim rasporedima, zajedno planira novi državni posjet britanskog monarha - rekao je u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na samitu Europskog vijeća.

Po njegovim riječima, "zdrav razum i prijateljstvo potiču nas da odgodimo" posjet i "bili bismo neozbiljni da se ne vodimo zdravim razumom" i da "planiramo posjet usred prosvjeda",

Elizejska palača objavila je u petak da je državni posjet Charlesa III. Francuskoj odgođen, nakon što su prosvjedi zbog promjena u mirovinskom sustavu predsjednika Macrona prerasli u nasilje u Parizu i gradovima širom Francuske.

Loše bi bilo da smo, "naprotiv, pokušavali održati ovaj posjet kao da se ništa ne događa, s incidentima kao posljedicom", dodao je francuski predsjednik.