Obavijesti

News

Komentari 51

'Poslali su interventnu policiju zbog parkinga. To je sramota!'

'Poslali su interventnu policiju zbog parkinga. To je sramota!'
2

Policija tvrdi da je D.S napao fizički prometnog redara i drsko se ponašao i vrijeđa, a susjedi koji su sve vidjeli ga brane: Sukobili su se verbalno, bilo je povišenih tonova, ali nije napao redara fizički

VIDEO

Kombi s interventnom policijom parkirao se u Ulici Petra Zrinskog u inače mirnoj zagrebačkoj četvrti Kustošija. Nije se dogodila neka pljačka, nego su došli zbog sukoba oko parkiranja i naplate kazni stanarima. Susjedi i obitelj nam prepričava da su oko 17.30 odveli muškarca D. S. iz dvorišta i odveli u stanicu.

- Bože sačuvaj, može ih biti sram, slati interventu policiju zbog svađe s prometnim redarom - kaže susjed Rajko.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:20

Ulica ima široki nogostup, a stanari parkiraju na njemu, dok prolaznici imaju dovoljno mjesta za prolaz. Uzimaju metar i pokazuju nam. Točno 230 centimetara za prolaz pješaka. Ali prometni redari im pišu kazne od 300 kuna jer parkiraju na nogostupu. Tako je bilo i u srijedu popodne, a onda se D. S. pobunio i posvađao s komunalnim redarom zašto im pišu kazne. 

- Samo su nam rekli da su došli jer je prijavljen napad na službenu osobu. Bila sam u dućanu i nisam znala što se dogodilo. Bio je šok vidjeti interventu policiju u dvorištu - kaže nam supruga privedenog.

No, susjedi tvrde da nikakvog fizičkog okršaja nije bilo između privedenog i komunalnog redara. Privedeni je, kažu, već bio otišao.

- Uređivao sam živicu i u svom dvorištu i sve vidio. Bila je galama i svađa, ali nikakvog fizičkog nasrtaja nije bilo. Mi smo ovdje svi dali po tri metra svoje zemlje Gradu da se uredi javna površina, ali to nikada nisu uradili. Svi parkiraju na nogostupu jer ima dovoljno mjesta za prolaz pješaka. Susjed je izgubio živce, ali i prometni redar nije imao takta, ali nije bilo fizičkog sukoba - kaže nam susjed Branko Sedak Benčić.

Treći uzima metar i mjeri razmak na mjestu incidenta. I njegov automobil je ispred zgrade u kojoj živi. 

- Svi smo reagirali kada su nam došli pisati kazne, a susjed je povišenim glasom pokušao objasniti da nisu u pravu. Bilo je svađe, ali ne i fizičkog sukoba. Komunalni redar je zatim s nekim pričao na telefon, a onda je prvo došao policijski automobil, pa kombi s interventnom policijom. Spreman sam to svjedočiti i na sudu. Žao mi je susjeda - kaže Ivan Šantak.

I on objašnjava da automobili nikome ne smetaju i da godinama parkiraju ispred svojih zgrada, platili su dodatno i komunalne doprinose, te se odrekli zemljišta, ali iscrtanih mjesta ispred svojih zgrada još nemaju. Samo je nogostup.

Na mjestu incidenta smo zatekli i dva prometna redara. Pitali smo ih za njihovu stranu ovog incidenta, ali su nam poručili: Nemamo komentara. Zagrebačkoj policiji smo također poslali upit zbog čega su poslali interventu policiju i za što je D.S. prijavljen.

Policijska uprava Zagrebačka nam je odgovorila u četvrtak popodne. U njihovu odgovoru stoji da se D.S. drsko ponašao prema prometnom redaru, ali da je bilo i fizičkog napada iako svjedoci s kojima smo razgovarali tvrde suprotno. Također i da je D.S. kažnjen prekršajno zbog drskog ponašanja i vrijeđanja na Prekršajnom sudu, a nastavljaju kriminalističko istraživanje oko počinjenja kaznenog dijela, što bi vjerojatno bilo napad na službenu osobu. Njihov odgovor donosimo u cijelosti. 

"Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas kako smo 20. svibnja oko 17.15 sati zaprimili dojavu o napadu na prometnog redara u Ulici Petra Zrinskog u Zagrebu. Dolaskom na mjesto događaja policijski su službenici utvrdili da su u navedeno vrijeme prometni redari na spomenutoj lokaciji provjeravali parkirane osobne automobile kada je 49-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola, prvo verbalno napao prometne redare da bi potom jednog od njih i fizički napao, odnosno na naročito je drzak i nepristojan način, na opće zgražanje prolazećih građana, narušavao javni  red i mir. 
Nakon počinjenja prekršaja osumnjičeni se počeo udaljavati s mjesta događaja, a kada je uočio policijske službenike pobjegao je u dvorište kojom je prilikom povukao metalna vrata ograde koja su udarila policijskog službenika. 
Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda  i mira osumnjičeni je na Dežurnom odjelu Prekršajnog suda u Zagrebu pravomoćnom presudom proglašen krivim. 
Nadalje, ujedno se nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti počinjenja kaznenog djela
" odgovor je Policijske uprave Zagrebačke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.