Obavijesti

News

Komentari 106

Poštar ukrao mirovine i lagao: 'Kiša mi je smočila vaš novac'

Poštar ukrao mirovine i lagao: 'Kiša mi je smočila vaš novac'
5

Protiv poštara (30) iz Vrsi su podigli kaznene prijave zbog pronevjere i krivotvorenja isprava. Sumnjaju da je oštetio 13 umirovljenika za nešto manje od 30.000 kuna

VIDEO

Poštar mi je donio račun za telefon prije mjesec dana  i rekao mi da je kiša smočila novac od mirovine. Nije mi bilo drago pa mi je kazao da će meni prvoj u ponedjeljak doći i donijeti mi mirovinu. Susjede su mu rekle da im da mokar novac, da će ga  one same osušiti na špaker, ali nije dao. 

Odmah smo posumnjale da nikad više tu mirovinu nećemo vidjeti, ali nije bilo tako. Kad je došla sljedeća mirovina pitala sam jel to ta "izgubljena". Rekli su mi da nije nego da je to "neizgubljena", a da ćemo "izgubljenu" dobiti kroz koji dan. I tako je bilo, oko 20. veljače dobili smo tu "mokru" mirovinu. A čula sam da je poštar dobio otkaz! - kazala nam je umirovljenica Zorka Dadić (87) iz Poljica kraj Zadra. 

Nakon poštara u kuću došao direktor pošte

Njezina susjeda Anka Vukić (87) dodala je da je nakon dugoprstog poštara kod nje u kuću došao direktor pošte. 

- Rekao mi je "Vi morate sist gospođo Anka", a čim sam sjela dodao je da ću dobiti pare, ali da ne zna točno kad. I dobila sam ih, na izlazu veljače. Ispratila sam ga iz kuće, a u autu je sjedio onaj poštar, pognute glave, nije ju uopće izdiga. Ma ja mislim da on njih nije htio ukrasti nego ih je iskockao - kazala nam je Anka Vukić te dodala da joj, nakon što plati račune, ostane svega 500 kuna od kojih mora preživjeti cijeli mjesec, a živi sama. Unatoč tome  nije ljuta na poštara, nego kaže da se to vjerojatno može dogoditi svakome. 

Čovjek došao pitati u poštu kad će se novci osušiti

I čovjek koji je otišao na poštu raspitati se kad će se novci osušiti, nakon čega se i saznalo za nestanak mirovina, žali poštara. Njegovoj  je obitelji novac u to vrijeme bio jako potreban jer su morali platiti bolničke troškove člana obitelji.

- Iako smo oštećeni tim njegovim djelom, sklon sam praštanju. To je kršćanski. Iz pošte su novac isplatili sljedećeg mjeseca, a dobili smo i kamate. Žao mi ga je, jer znam što u današnje vrijeme znači radno mjesto. A  vjerojatno je i mlad...- kazao nam je sin umirovljenika koji je želio ostati anoniman. 

Policija manje sklona praštanju

Iz policije su bili manje skloni praštanju. Protiv 30-godišnjaka iz Vrsi kraj Zadra u utorak su podigli kaznene prijave zbog pronevjere i krivotvorenja isprava, vjerojatno potpisa umirovljenika. Sumnjaju da je oštetio 13 umirovljenika za nešto manje od 30 tisuća kuna. 

Slučaj su im početkom veljače prijavili iz Hrvatske pošte, a kriminalističku obradu završili su u utorak. Pretpostavlja se da je poštara na kriminal natjerala teška financijska situacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...