Obavijesti

News

Komentari 16

Postolar koji se ne predaje: Svi popravci besplatni su za starije, ali radnja ima crvenu naljepnicu

Postolar koji se ne predaje: Svi popravci besplatni su za starije, ali radnja ima crvenu naljepnicu
8

Radnja postolara Željka iz Siska dobila je crvenu naljepnicu. Cipele je popravio pa ih čuva jer ljudi nisu došli po njih. Besplatno popravlja cipele za djecu mlađu od 7 godina i za starije od 90, sportaše, plesače...

VIDEO

Željko Vrđuka (70) ili “Dobri duh Siska”, kako ga od milja zovu Siščani, postolar je preko čijeg su praga radionice u zadnjih 30 godina prešla brojna stopala. Ali nakon potresa sve je stalo.

Njegova radionica u Ulici kralja Tomislava, gdje ga je otac izučio zanat, dobila je crvenu naljepnicu zbog stambene zgrade koja se nalazi pored i prijeti urušavanjem. Da bi nastavio s poslom, treba hitno sanirati zid, pa čeka da se to što prije riješi.

POGLEDAJTE VIDEO: Postolar Željko je "dobri duh Siska"

Pokretanje videa...

Postolar Željko i supruga Dragica iz Siska 01:47

- Nedostaje mi posao. Popravio sam sve cipele što je bilo i nekoliko vreća čak novih, tek izvađenih iz kalupa. Vlasnici su zbog potresa zaboravili na cipele. Još ih čekaju tu - priča nam Željko. Popularnost svoje radionice stekao je jednostavnim načelima - popravci su besplatni za svu djecu do sedam godina, za sve sportaše i plesače te za sve starije od 90 godina. Pitamo ga tko će nastaviti posao, a kaže kako nema nasljednika.

'Rješenje za bolnicu u Sisku je daleko, svi radimo iz tek jedne zgrade koja nije oštećena...'
'Rješenje za bolnicu u Sisku je daleko, svi radimo iz tek jedne zgrade koja nije oštećena...'

- Unučić često zna reći kako će on raditi sa mnom i da ga moram naučiti, ali neka on završi škole pa neka onda odluči - priča nam djed Željko. Supružnici oduvijek žive u Sisku, zaljubljeni su u svoj grad. Željko je sretan što je u vrijeme rata mogao danonoćno raditi za vojsku, a potres smatra gorim nego ratom. Kaže, potresom su baš svi pogođeni, ali nikad ne bi napustio grad. Supruga Dragica (68) ponosno gleda Željka.

Kaže, novca nikad nije falilo. Nije bilo ni luksuza, ali nikad nisu ni oskudijevali. Njegovu skromnost su 2016. prepoznali građani, koji su ga kandidirali za Ponos Hrvatske. Do danas drži izvješen kipić i izrezak iz lista 24sata kao drago sjećanje.

Dragica dodaje kako Sisak predstavlja cijeli njihov život.

- Sisak je cijelo moje djetinjstvo i cijeli život. Tu sam se rodila i odrasla, stekla prijatelje, odgojila sina. Grad su ljudi, tu je sve moje - priča nam. U radnji koja više nije upotrebljiva doživjeli su brojne anegdote. Željko priča kako im je jednom došao Mustafa Nadarević, kojemu su se cipele pokidale prije nego što je trebao izaći na pozornicu.

- Došli su u radionicu direktno iz kazališta, molili me da popravim đon, trebalo mi je samo par minuta. Predstava nije kasnila - kaže Željko sa smiješkom. Prije nekoliko godina, priznaje, i njemu se dogodilo da mu na novim cipelama otpadne đon.

- Jedva sam hodao, vukao sam noge, jao sramote, postolar pa pokidane cipele ima. A nove su bile. Iz Njemačke su mi ih donijeli - smije se Željko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke