Obavijesti

News

Komentari 22

Potencijalna opasnost: Obilna kiša i grmljavinsko nevrijeme...

Potencijalna opasnost:  Obilna kiša i  grmljavinsko nevrijeme...
1

U Slavoniji i Baranji, kao i u središnjoj Hrvatskoj u četvrtak se očekuje mjestimice obilnija oborinu, a kiša, pljuskovi i grmljavina bit će prilično česti. I u gorju bi moglo biti izraženije kiše, osobito u Gorskome kotaru

VIDEO

U subotu i nedjelju opet će biti oblačnije s mjestimice kišom i grmljavinom, moguće i nevremenom. A temperatura će na kopnu biti malo niža. Dakle, u polju malo sniženog tlaka zraka preko nas će se premještati vlažniji i nestabilniji zrak, javlja HRT. U Slavoniji i Baranji bit će promjenljivo, mjestimice uz pljuskove i gmljavinu, osobito poslijepodne. 

Lokalno su mogući i obilniji pljuskovi, pa i nevrijeme, pogotovo u zapadnoj Slavoniji. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura oko 18 stupnjeva, a najviša dnevna oko 28 stupnjeva.  

I u središnjoj Hrvatskoj u četvrtak promjenljivo uz još veću vjerojatnost za mjestimice obilniju oborinu, a kiša, pljuskovi i grmljavina bit će prilično česti. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar i najviša temperatura bit će i do 5 stupnjeva niža od današnje. A ujutro se očekuje između 17 i 20 stupnjeva. 

I u gorju bi moglo biti izraženije kiše, osobito u Gorskome kotaru. A mjestimičnih pljuskova i grmljavine bit će i u Lici te rjeđe na sjevernom Jadranu, gdje su poslijepodne izglednija i dulja sunčana razdoblja. Vjetar slab, a na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura uz većinom malo valovito more. 

Žuto upozorenje: 

Meteoalarm je za petak izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku, osim za Dalmaciju. Navodi se kako se očekuje potencijalno opasno vrijeme s obilnom kišom i grmljavinskim nevremenima.

Sunčanije nego na sjevernom Jadranu bit će u Dalmaciji. A uz povremeno više oblaka na sjeveru Dalmacije i u njezinoj unutrašnjosti moguć je pokoji pljusak. Vjetar u početku slab, pa ujutro i u subotu može lokalno biti magle, a od sredine dana umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak uz malo do umjereno valovito more.  

I na južnom Jadranu ujutro mogućnost lokalne magle, a danju pretežno sunčano i suho. Od sredine dana puhat će slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, te će more ponegdje biti umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva, a najniža jutarnja od 20 do 23 stupnjeva. 

U subotu se na kopnu očekuje postupan prestanak kiše i pljuskova, te djelomično razvedravanje, već prijepodne na zapadu, a do kraja dana i na istoku. Zatim pretežno i djelomice sunčano, uglavnom suho i stabilnije. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u gorju sjeveroistočni. Temperatura ponovno u porastu. 

Na Jadranu u idućim danima većinom sunčano i suho, osobito na sjevernom dijelu. Na jugu uz povremeno više oblaka, pokoji pljusak očekuje se još u subotu, a u nedjelju je manje vjerojatan. Puhat će umjerena do jaka bura, te sjeverni i sjeverozapadni vjetar.
Iako razmjerno vjetrovito, na Jadranu će i dalje biti vrlo toplo i vruće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.