Obavijesti

News

Komentari 5

Potjera u Splitu: Policajci trčali za provalnikom, on ih kasnije napao čekičem i krampom...

Potjera u Splitu: Policajci trčali za provalnikom, on ih kasnije napao čekičem i krampom...

Provalnik je u poslovnom prostoru provalio u jedan od sefova i ukrao 250 eura, u drugi nije stigao jer ga je prekinula policija

VIDEO

U subotu su splitski policajci u ranim jutarnjim satima, oko 01:18 sati zaprimili dojavu da je provaljeno u poslovni prostor te ih je tamo napao provalnik sjekirom, a kasnije čekićem i krampom.

Policija je dojavu dobila od građanina da je provaljeno u poslovni prostor u Trondheimskoj ulici u Splitu nakon čega je policija došla na mjesto događaja. Policajac, koji se prvi približio mjestu provale, je uočio da su na prostoru otvorena vrata te se zato oprezno približio. Sumnjao je da je provalnik i dalje u prostoru. 

Vrata su se zatim naglo otvorila te je iz prostora izletio nepoznati muškarac te nasrnuo na policajca drškom oruđa nalik na sjekiru. Udario ga je u prsa nakon čega je policajac pao na pod, a muškarac krenuo bježati. Ozlijeđeni policajac je ustao s poda te zajedno s dvojicom kolega nastavio trčati za nepoznatim muškarcem s namjerom da ga zaustave. Izdali su mu zapovijed da se zaustavi, no on se na te iste zapovijedi odglušio te nastavio bježati.

Splitski policajci su nastavili trčati za istim i uspjeli ga sustići u Doverskoj ulici. U trenutku kada su ga sustigli, muškarac se okrenuo prema njima držeći u rukama čekić i kramp. U tom trenutku policajac nad njim uporabljuje sredstva prisile, izbija mu iz ruke oruđe i uporabljuje suzavac.

Provalnik je i nakon što je polegnut na pod, nastavio s aktivnim otporom, čak i nakon što su mu stavljena sredstva za vezivanje. Nakon pružene liječničke pomoći, doveden je u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, pronađen je provalnički alat i utvrđena su oštećenja na obijenom sefu iz kojeg je otuđeno 205 eura. Isti novac je pronađen kod muškarca, te su utvrđena oštećenja na još jednom neotvorenom sefu. Točnije na sefu kojeg nije uspio otvoriti jer su ga policijski službenici prekinuli svojim dolaskom.

Provalnik je u nedjelju priveden pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...