Obavijesti

News

Komentari 6

Potpisali ugovor: Od Bjelovara do Zagreba vlak - besplatan...

Potpisali ugovor: Od Bjelovara do Zagreba vlak - besplatan...
1

Svi putnici od Bjelovara do Zagreba i natrag od 15. do 31. prosinca neće morati platiti kartu. Bjelovarsko-bilogorska županija i HŽ sufinancirat će karte, svaka strana osigurala je po 60 tisuća kuna

VIDEO

Ugovorom koji su u ponedjeljak potpisali Bjelovarsko bilogorski župan, Damir Bajs i predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz, Željko Ukić dogovoreno je sufinanciranje karata u omjeru 50-50 za sve putnike koji će koristiti putovanje vlakom od Bjelovara do Zagreba novoizgrađenom prugom Sveti Ivan Žabno-Gradec od 15. do 31. prosinca 2019. godine.

Svaka strana je osigurala po 60 tisuća kuna, čime je omogućeno da putnici koriste besplatan prijevoz do Zagreba i natrag. Naime, od 15. prosinca kreće i novi vozni red, a putnicima na toj relaciji je na raspolaganju 12 linija. Po šest iz Bjelovara i Zagreba.

Podsjetimo, upravo Bjelovarsko-bilogorska županija i župan Damir Bajs inicirali su izgradnju same pruge, vodili projekt iste do izdavanja građevinske dozvole. Župan Damir Bajs bio je predsjednik Povjerenstva za gradnju pruge, Bjelovarsko-bilogorska županija direktno se uključila u projektiranje pruge, otkup zemljišta i sveg potrebnog da bi se došlo do građevinske dozvole, iako novoizgrađena pruga koja je prva u Hrvatskoj nakon 50 godine, ni jednim dijelom ne prolazi Bjelovarsko – bilogorskom županijom.

Pruga je duga nešto više od 12 kilometara i vrijedna preko 200 milijuna kuna izgrađena europskim sredstvima i zahvaljujući njenoj izgradnji put od Bjelovara do Zagreba putovanjem željeznicom uvelike će se smanjiti. U konačnici prometovanje novom prugom će uvelike skratiti vrijeme putovanja od Bjelovara do Zagreba i natrag. Najavljene su i povoljnije cijene karata.

Prema riječima župana Bajsa, u ovom trenutku će putovanje u jednom smjeru trajati oko sat i desetak minuta, dok će po izgradnji drugog kolosijeka Dugo Selo - Križevci, taj put biti skraćen na 50 minuta.

U planu je da se od slijedeće godine putnicima omogući da sa jednom jedinstvenom kartom mogu putovati vlakom od Bjelovara i voziti se zagrebačkim javnim prijevozom, bilo tramvajem ili autobusom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca