Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Potpisuju peticiju protiv štrajka jer ne žele postati nezaposleni

Dio zaposlenika Croatia Airlinesa pokrenuo je peticiju protiv štrajka. U priopćenju su objasnili da ne žele postati dio velikog broja nezaposlenih građana u Hrvatskoj

Marko Prpić/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
28 komentara

Sindikati pilota i kabinskog osoblja u Croatia Airlinesu i danas nastavljaju štrajk. Podršku im pružaju kontrolori leta u Zagrebu i Splitu, ali dio zaposlenika CA ne slaže se s njima i pokrenuo je peticiju protiv štrajka. 

U priopćenju su objasnili da ne žele postati dio velikog broja nezaposlenih građana u Hrvatskoj. Dodali su da, iako razumiju da se njihovi kolege bore za svoja prava, ne mogu ih podržati ako to znači da za mjesec dana svi neće imati gdje raditi. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani, mi, "obični zaposlenici" Croatia Airlinesa koji čine veliku većinu kompanije pokrenuli smo potpisivanje peticije protiv štrajka Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Hrvatskih sindikata prometnih pilota (HSPP). Peticija je pokrenuta jer želimo nastavak poslovanja Croatia Airlinesa i ne želimo postati dio velikog broja nezaposlenih građana u Hrvatskoj. U trenutku kada u Hrvatskoj građani štrajkaju jer ne primaju redovno plaću naši kolege štrajkaju jer im prosječna primanja iznose i do 28 tisuća kuna.

Razumijemo da se naši kolege bore za prava, ali ako to znači da za mjesec dana svi nećemo imati gdje raditi, onda to ne podržavamo i ne odobravamo! Oni će uzeti ogromne otpremnine za koje pregovaraju i zaposliti se u drugim zrakoplovnim kompanijama, a mi ćemo ostati na cesti. Ako je nekim kolegama koji rade u Croatia Airlinesu dovoljna plaća od 4000 i 5000 kn, a u nekim slučajevima i manje, opravdano se pitamo zašto kolegicama u SKOZ-u nije dovoljna prosječna plaća od 9500 kn?

Ovim putem apeliramo na vas, da se čuje glas i ostalih zaposlenika koji tiho i marljivo rade svoj posao daleko od kamera, ne sjede u kafiću pored zgrade Uprave boreći se za svoja prava uz kavicu, već naprosto žele imati gdje raditi i redovno primati plaću. Uistinu ne vidimo razloga zašto bi itko od naših kolega ustrajao na štrajku – primanja su iznadprosječna, isplaćuju se redovno, zaposlenici imaju različite povlastice kako što su besplatne karte, imaju osiguran besplatni prijevoz, ali to im očito nije dovoljno, navodi se u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message