Obavijesti

News

Komentari 58

Potpuno se srušila crkva u Žažini: Župljani su je čistili kad je zatreslo, poginuo je orguljaš

Potpuno se srušila crkva u Žažini: Župljani su je čistili kad je zatreslo, poginuo je orguljaš
2

Župljani u Lekeniku čistili su ruševine u crkvi sv. Nikole nakon potresa u ponedjeljak. Drugi udar nije izdržala, zvonik i strop urušili su se. Nije jasno zašto su ulazili u crkvu koja je dobila naljepnicu da je neupotrebljiva

VIDEO

Unatoč nadljudskim naporima tamošnjih vatrogasaca i mještana, crkva sv. Nikole biskupa u Žažini kraj Lekenika nije izdržala današnji snažni potres. Urušio se zvonik i strop građevine, a pod ruševinama je ostao zatrpan tamošnji orguljaš, kojeg su tražili cijelo popodne, a njegovo tijelo pronašli su oko 19.40 sati.

U trenutku udara u samoj crkvi bilo je nekoliko župljana koji su čistili ruševine potresa koji je pogodio to područje u ponedjeljak. Kako su nam potvrdili vatrogasci koji su sudjelovali u spašavanju, strop i zvonik srušili su se na sam ulaz crkve, gdje se nalazio nesretni muškarac.

- Izvlačili smo zarobljene bagerima. Nažalost, gospodin nije imao šanse. Ostali su uspjeli pobjeći, jedna osoba je dobila posjekotinu na nozi, odvezli su je u bolnicu, ali i brzo pustili - kazao nam je jedan od vatrogasaca. Svi ostali koji su bili u crkvi u trenutku potresa spasili su se, uglavnom bez ozljeda.

POGLEDAJTE STRAVIČNE SNIMKE IZ RAZRUŠENE PETRINJE:

Naši sugovornici upozoravaju kako ljudi nisu ni smjeli biti u crkvi, jer je neposredno prije drugog potresa dobila naljepnicu da je privremeno neupotrebljiva. Zasad nema službenog komentara iz same biskupije o ovoj tragediji. 

Slike urušene crkve objavila je Turistička zajednica Lekenika na svojoj Facebook stranici. Teško su oštećene i župne crkve Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom te crkva župe Sv. Marije Magdalene u Selima, javlja Informativna katolička agencija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a