Obavijesti

News

Komentari 18

Potraga se nastavlja: Je li ovaj muškarac oteti sin Hrvatice?

Potraga se nastavlja: Je li ovaj muškarac oteti sin Hrvatice?
7

Iako dokumenti o posvajanju pokazuju da Sam Miller nije Paul Fronczak, sličnost s fotorobotom je velika. Sam je krenuo u potragu za obitelji nakon što se razbolio

VIDEO

Sam Miller (49) iz Teksasa vjeruje kako bi on mogao biti Paul Fronczak, nestali sin Hrvatice Dore Fronczak i njezinog supruga Chestera, piše Daily Mail.

Podsjetimo, mediji su pisali u lipnju prošle godine o neobičnoj sudbini Paula Fronczaka. Dora Fronczak , Amerikanka hrvatskog podrijetla, rodila je u travnju 1964. sina Paula Josepha u bolnici u Chicagu . Dan nakon poroda, žena koja je glumila medicinsku sestru, otela je Dori i njezinom suprugu Chesteru bebu. U srpnju iduće godine u kolicima u Newarku, New Jersey, policija je našla napuštenog dječaka.

Istražitelji FBI-ja su zaključili kako je to Dorin i Chesterov sin. Vratili su ga presretnim roditeljima. Godinama su ga odgajali kao svojeg sina. Paul je odrastao, odselio se u Nevadu. Oženio se i ima kći Emmu. No uvijek je sumnjao da nešto nije u redu. Napravili su DNK test koji je pokazao da on nije Dorin i Chesterov sin.

VIDEO

Tada je opet pokrenuta potraga za Paulom Fronczakom. Policija istražuje cijeli slučaj, a u njega se uključila i tvrtka iz Michigana koja pomaže policiji i pravosuđu u pronalasku nestalih osoba.

Napravili su fotorobot

Naime, u bolnici je napravljena fotografija djeteta Dore i Chestera prije nego što su ga oteli. Nakon otmice nastala je velika potjera u kojoj se koristila i ta fotografija. Spomenuta firma sada je prema njoj napravila fotorobot koji pokazuje kako bi oteto dijete izgledalo danas kao odrastao čovjek.

Taj je fotorobot vidio Sam Miller. Miller je sličan fotorobotu, a nedavno je saznao da je posvojen.

- Nakon što su mi liječnici rekli da imam bolest bubrega počeo sam se raspitivati u obitelji za tu bolest. Rekli su mi da nitko u obitelji nije imao takvu bolest i onda sam saznao da sam posvojen - rekao je Sam.

Iako dokumenti o posvajanju pokazuju kako on nije oteti dječak, DNK analiza trebala bi dati konačne odgovore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.