Obavijesti

News

Komentari 120

U ponedjeljak stižu i specijalci, potraga je za danas završila

U ponedjeljak stižu i specijalci, potraga je za danas završila
23

Aldina (19) je u srijedu navečer s dečkom Antonijem (20) šetala uz nasip. Prema izjavama svjedoka, pala je u Orljavu, a mladić je skočio za njom kako bi je spasio

VIDEO

Zadnje informacije (17.40 sati)

Potraga za nestalom Aldinom Porić je za danas završila. Nastavit će je u ponedjeljak ujutro. Tada će spasiocima u pomoć stići i specijalna policija iz Osijeka. 

Zadnje informacije (16.30 sati)

Posebno istrenirani psi tragači nešto su nanjušili na dva mjesta. Tamo gdje je Aldina pala, te na drugom slapu kod Zvečevačkog parka u Požegi. U tijeku je podizanje brane kako bi se spustio vodostaj Orljave. Ronioci se spremaju zaroniti na tim mjestima. Također, okružili su još jednu lokaciju, kod Plodina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stigli posebni psi tragači: Mogu nanjušiti tijelo u vodi

Pripadnici GSS-a već četvrti dan tragaju za tijelom nestale Aldine Porić (19) koja je u srijedu navečer u Požegi pala u rijeku Orljavu.

U nedjelju su Orljavu podijelili u nekoliko sektora, te jedan dio ljudi pješice pretražuje rijeku s obje strane nasipa, dok ostali čamcima s tri potražna psa pretražuju korito i rub rijeke. 

Kako doznajemo, riječ je o posebno istreniranim psima za detektiranje tijela u vodi. Ronioci su u pripravnosti u slučaju da se otkrije nešto sumnjivo pod vodom. 

- U potrazi sudjeluju potražni timovi iz stanica Bjelovar, Čakovec i Orahovica, zapovjedno vozilo koje je opremljeno svom najsuvremenijom opremom, članovi HGSS-a Požega i Novska sa čamcima, kajakom i quadom, te djelatnici policijske postaje Požega. Pretražuje se područje od mjesta zadnjeg viđenja do mreže koja je postavljena nizvodno kao zaustavna barijera - rekli su nam u HGSS-u.

Članovi ronilačkog kluba Požega, JVP Požega i policija još su u subotu u mjestu Vidovci u rijeku Orljavu postavili zaštitnu mrežuSvi vjeruju da tijelo mlade Aldine nije moglo otplutati dalje od te točke, a to je nekih 4,5 kilometra od mjesta gdje je Aldina upala u rijeku.

Podsjetimo, Aldina i njezin dečko Antonio Pavlović (20) u srijedu navečer šetali su uz nasip kada su upali u rijeku Orljavu. Mladić je uspio isplivati van, no Aldina nije. 

Prema izjavama svjedoka, navodno je prvo upala Aldina, a Antonio je skočio za njom, no njegov pokušaj spašavanja nije bio uspješan. 

HGSS, vatrogasci, policajci, ronioci i psi tragači od onda pretražuju nasipe i korito rijeke Orljave u potrazi za njezinim tijelom. Sumnjalo se kako je njezino tijelo zapelo ispod slapa, no profesionalni ronioci iz Osijeka već su dva puta pretraživali to mjesto i tijelo nisu pronašli. Kako bi im se olakšala potraga, gumena brana podizala se dva puta. Time su htjeli spustiti vodostaj i omogućiti bolju vidljivost u mutnoj vodi gdje dubina doseže i tri i pol metra. No, Aldinu nisu uspjeli naći.

Profesionalni ronioci navode da u uvjetima koji vladaju na Orljavi treba najmanje pet dana da bi tijelo isplivalo na površinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!