Obavijesti

News

Komentari 540

Tlo se i dalje trese, a Atalić kaže da je oštećeno i do 1000 kuća

Tlo se i dalje trese, a Atalić kaže da je oštećeno i do 1000 kuća
35

Potres od 5 Richtera pogodio je u ponedjeljak u 6:28 sati središnju Hrvatsku. Epicentar je bio 12 kilometara jugozapadno od Siska. U 7:50 bio je još jedan od 4,7 Richtera, a potom i još jedan od 4,1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.09

Nakon današnjeg potresa, velik broj statičara izašao je na teren u prvu procjenu štete, a koordinator statičara Josip Atalić za RTL Direkt rekao je kako još nemaju točne podatke o ukupnom broju oštećenih kuća, ali da je prema procjenama njih između 700 i 1000.

- Danas je bila izvidnica u Petrinji i mi smo uspostavili sustav, sutra primamo sve volontere da dođu i pomognu građanima u duplim neprilikama. Danas smo pregledali zgrade, skupili iskustva, primijenili blagu kalibraciju tog sustava kojeg koristili u Zagrebu, a naljepnice kao i u Zagrebu  ostaju iste - rekao je.

Kaže da su oštećenja slična kao i nakon potresa u Zagrebu, dakle dimnjaci, krovišta i zabati, ali da je razina niža od one u Zagrebu. 

22.00

Pogledajte video

21.45

Tlo se i dalje trese, pa je večeras zabilježen još jedan potres, 22 kilometra jugozapadno od Velike Gorice. Magnituda je 1,4 Richtera navodi EMSC.

- Ovo nije jedino podrhtavanje. U sljedećim danima očekujem ih još. Baš kao što je bilo u zagrebačkom potresu 22. ožujka - rekao je seizmolog Tomislav Fiket za 24sata. Cijeli razgovor pročitajte OVDJE

20.00

 Bila sam sama i strašno sam se prepala. Sam potres je bio toliko glasan, a onda kad čujete lomljenje zidova..Da vam se slede kosti, strašno! - priča nam Ankica Lončarević koja je i drugi potres, onaj malo slabiji prema Richteru, ali jednako jak u strahu, doživjela u kući.

Više pročitatjte OVDJE

19.05

Seizmolog Snježan Prevolnik za N1 je rekao da seizmička aktivnost još traje, a da se s obzirom na magnitudu očekuje da će aktivnost trajati još pola godine, a možda i godinu dana. 

- Magnituda ovog potresa bila je 5,0, a magnituda glavnog potresa koji je pogodio Zagreb, bila je 5,5 prema Richteru i oslobodio je nešto malo manje od osam puta veću energju od ovog potresa sada - rekao je. 

Dodao je i to da, što je veća magnituda glavnog udara, to se mogu očekivati naknadna podrhtavanja u duljem razdoblju kao i to da ta podrhtavanja budu snažnija. 

Komentari 540