Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potresna priča: Sin mi je umro od gladi jer sam ga samo dojila

Australija: Jillian Johnson je shvatila da nešto nije u redu s bebom, ali su joj liječnici i sestre u bolnici tvrdili da sin Landon izvrsno siše i dobro napreduje. 12 sati nakon što su bebu dovezli kući, poplavila je...

126 komentara

Jillian Johnson objavila je fotografije sina koji je umro zato što je isključivo dojen. Jillian je rodila sina Landona prije pet godina. Imala je normalnu trudnoću i rodila je carskim rezom. Jillian i njezin suprug su čitali knjige i išli na tečajeve kako bi se što bolje educirali. Jillian Johnson je osoblje u bolnici poticalo da Landona samo doji i da mu ne daje dohranu. 

- U bolnici su mi rekli da se dohrana daje samo bebama čije su majke bile na operaciji ili se liječe od raka. Danas mislim da bi Landon bio živ da sam mu dala samo bočicu dohrane - kaže Jillian. 


- Danas znam da je plakao jer je gladovao i bio dehidriran, ali stručnjaci za dojenje su mi stalno govorili da Landon jako dobro siše. Bila sam mama po prvi put i nisam bila svjesna znakova upozorenja te sam vjerovala stručnjacima. Samo mi je jedan rekao da možda imam problema s mlijekom zbog sindroma policističnih jajnika - rekla je Jillian.

Samo 12 sati nakon što su Jillian i njezin suprug uzeli bebu kući iz bolnice, Landon je zaspao dok ga je majka dojila te je poplavio i nije davao znakove života. Zakazalo mu je srce zbog dehidracije i bolničari su ga oživljavali 30 minuta. Nakon što mu je srce opet počelo kucati, odvezli su ga u bolnicu gdje je stavljen na aparate.

Nakon 15 dana roditelji su morali donijeti tešku odluku. Liječnici su im rekli da je Landon previše dugo ostao bez kisika i da mu je mozak teško oštećen. Roditelji su odlučili da se isključe aparati.

Jillian, koja se danas pita kako bi izgledao peti rođendan njenog sina, odlučila je medijima ispričati svoju priču kako bi ohrabrila majke da vjeruju svojem instinktu. 


- Landon je plakao i plakao, cijelo vrijeme. Nije plakao jedino ako je sisao. Novorođene bebe ne trebaju samo plakati nego i jesti i spavati i napuniti svoje pelene. Medicinske sestre bi došle i umotale ga u debele deke kao bi zaspao. Vjerovala sam liječnicima i sestrama. Bila sam mama prvi put i još pod tabletama zbog carskog reza. Kada dijete stalno siše, kako znam da je zaista dobilo dovoljno mlijeka. Ne znam kako nitko nije primijetio da mu pelene nisu mokre i da gubi težinu. Prvih 24 sata sam ga hranila devet sati, a nakon što je bio živ 53 sata izgubio je 9.72 posto svoje težine s poroda. Iz bolnice su nas pustili nakon manje od tri dana. Nastavila sam ga i kod kuće hraniti s mlijekom koje nije dobivao - kaže Jillian koja je cijelu priču objavila na FedisBest

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message