Obavijesti

News

Komentari 7

Potvrđena je optužnica u još jednom kraku afere Fimi media

Potvrđena je optužnica u još jednom kraku afere Fimi media

Tužiteljstvo tvrdi da je Todorić od prosinca 2005. do veljače 2010. na nagovor bivšeg šefa Carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, dogovorio suradnju STSI-ja s Fimi mediom

VIDEO

Zagrebački Županijski sud u petak je potvrdio optužnicu protiv Ante Todorića, bivšeg direktora Inine tvrtke kćeri Sektor tehničkih servisa Ine (STSI), optuženog da je u nešto više od četiri godine Fimi mediji nezakonito zaradio čak 1,6 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tvrdi da je Todorić od prosinca 2005. do veljače 2010. na nagovor bivšeg šefa Carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, dogovorio suradnju STSI-ja s Fimi mediom preko koje se navodno punio HDZ-ov crni fond.

Fimi mediu, čija je vlasnica bila Barišićeva prijateljica Nevenka Jurak, STSI je angažirao za obavljanje usluga marketinških i promidžbenih aktivnosti te za nabavu različite robe.

U optužnici podignutoj u prosincu prošle godine navedeno je da je Fimi media STSI-ju ispostavila 49 računa temeljem kojih je isplaćeno više od 2,6 milijuna kuna, od toga i roba vrijedna preko 340 tisuća kuna koja nikada nije isporučena.

Stvarne troškovi Fimi medie tužiteljstvo je pritom procijenilo na tek nešto više od milijun kuna pa navode da je na štetu STSI-ja marketinška agencija po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici nezakonito zaradila 1,67 milijuna kuna.

Kada je sredinom veljače svjedočio na glavnom suđenju u aferi Fimi media, gdje su se na optuženičkoj klupi uz Barišića i Jurak našli i bivši premijer Ivo Sanader te njegova bivša stranka HDZ, Todorić je potvrdio da je posao s Fimi medijom sklopio na Barišićevu preporuku. U tome, kaže, nije vidio ništa neobično, tim više što je promidžbene materijale Fimi medije vidio u Janafu ili 'nekoj od naftnih tvrtki' s kojima je surađivao. Svjedok pritom nije mogao potvrditi je li Barišić u kontekstu suradnje s Fimi medijom spominjao i HDZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.