Obavijesti

News

Komentari 15

Potvrdili iz ministarstva: HPB odblokirala račune Petrokemiji

Potvrdili iz ministarstva: HPB odblokirala račune Petrokemiji
1

Zbog blokiranog računa tvrtke, Stožer za obranu Petrokemije u priopćenju zaprijetio je obustavom isporuke mineralnih gnojiva. Obavijestili su institucije o slučaju

VIDEO

Nakon što je Hrvatska poštanska banka (HPB) u petak blokirala račune kutinske Petrokemije, u Ministarstvu gospodarstva su potvrdili da je Petrokemiji račun odblokiran u ponedjeljak oko 10 sati.

HPB se oglasila priopćenjem u kojem navodi da je s današnjim danom naplatila svoje potraživanje u iznosu od 12 milijuna kuna.  

- Hrvatska poštanska banka  vodi i vodit će brigu o svim svojim klijentima i hrvatskom gospodarstvu s pozicije domaće banke srednje veličine. Banka maksimalno pažljivo postupa s imovinom koja nam je povjerena te poštujemo pravila poslovanja i regulativu države, našeg većinskog vlasnika. U konkretnom slučaju Petrokemije, jamstvo kojim je  poduzeće u državnom vlasništvu jamčilo za obvezu privatnog poduzeća koje je završilo u predstečjanoj nagodbi  ne može biti oprošteno na teret Banke.  Banka nema mandat opraštati dugove na teret vlasnika i indirektno na teret svojih 630.000 klijenata.  Jamstvo je dospjelo na naplatu prije pet mjeseci otkad Banka pregovara s Petrokemijom s čime su bila upoznata i nadležna ministarstva - stoji u priopćenju.

Stožer za obranu Petrokemije je odmah povukao blokadu isporuke mineralnih gnojiva iz Petrokemije. Predsjednik Stožera  Željko Klaus nam je kazao kako je spor riješen na zadovoljstvo ne samo dužnika nego i cjelokupne hrvatske javnosti.

- Drago mi je zbog sporazuma, posebice poljodjelaca, ali i nas koji proizvodimo mineralno gnojivo, kazao je vođa Stožera za obranu Petrokemije.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.