News

Komentari 5

Povijest se ponavlja: Iste ljude koje su privodili 2012. policija privodi i zbog prosvjeda 2021.

Povijest se ponavlja: Iste ljude koje su privodili 2012. policija privodi i zbog prosvjeda 2021.

Policija istražuje Marka Franciškovića i Natka Kovačevića zbog poticanja na terorizam. Njih dvojicu su priveli i nakon prosvjeda protiv ulaska Hrvatske u EU 2012. godine.

Policija je dva tjedna nakon velikog prosvjeda protiv covid mjera na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te pokušaja ulaska u zgradu HRT-a privela ljude koje sumnjiči da su poticali na terorizam.

POGLEDAJTE VIDEO:

Među njima su Marko Francišković i Natko Kovačević, koji su se tako opet zajedno našli u policijskoj istrazi. Prije gotovo 10 godina, u siječnju 2012., dan uoči referenduma za ulazak Hrvatske u EU, Francišković i Kovačević su privedeni zajedno s Ivanom Pernarom i Draženom Kelemincem, jer su skidali zastavu EU na Trgu bana Jelačića.

Marko Francišković tada je prvi završio u policijskom kombiju. 

- Dolje, Ostojiću! - vikali su prosvjednici pozivajući na ostavku ministra policije, a mnogi su tad podignuli transparente, na kojima je pisalo: “Dan velike izdaje” i “Prodali ste naše snove, Judini sinovi”. 

Ubrzo nakon toga policija je privela još petero ljudi, s kojima se fizički sukobila. Među njima je bio Natko Kovačević, predsjednik udruge Pravednik.

Ivan Pernar, tada u Savezu za promjene, a kasnije saborski zastupnik Živog zida, također je bio priveden, kao i čelnik Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec.

Osim Pernara, sva trojica su bila prisutna i na ovogodišnjem prosvjedu. 

 

Najčitaniji članci