News

Komentari 11

Povjerenik za antisemitizam je upozorio židove: Ne nosite kipe

Povjerenik za antisemitizam je upozorio židove: Ne nosite kipe

Povjerenik njemačke vlade za antisemitizam upozorio je židove da ne nose tradicionalne židovske kapice, kipe na javnim mjestima, zbog porasta antisemitskih zločina u zemlji posljednjih godina.

Žao mi je što moram kazati da ne mogu preporučiti židovima nošenje kipe posvuda u Njemačkoj, rekao je Felix Klein, a u subotu prenijela medijska grupa Funke media.

Povjerenik njemačke vlade za antisemitizam Klein je istaknuo da je posljednjih godina objavljivanje antisemitskih stajališta postalo društveno sve prihvatljivije te da je iz sigurnosnih razloga promijenio mišljenje kada je posrijedi nošenje jarmulke u javnosti.

Dodao je da 90 posto onih koji su počinili antisemitske zločine u Njemačkoj čine ekstremni desničari, a puno manji broj čine 'muslimani, koji prate arapskie tv-kanale, a oni Izrael i židove prikazuju u lošem svjetlu'. 

Broj antisemitskih zločina počinjenih u Njemačkoj porastao je s 1504 tijekom 2017. na 1646 u 2018. godini, što čini 10 posto. Po službenim podacima broj slučajeva koji se smatraju nasiljem u istom je razdoblju porastao s 37 na 62.

Najčitaniji članci