Obavijesti

News

Komentari 3

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Pave Barišića

Nije pronađen nikakav razlog za pokretanje postupka ni protiv Hajdaša Dončića zbog navodne povezanosti s poduzećem "Zagorski aerodrom", kao ni protiv Barišića zbog povezanosti s rektorom Sveučilišta Damirom Borasom

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je u petak pokrenuti postupke protiv predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, bivšeg krapinsko-zagorskog župana i SDP-ova zastupnika Siniše Hajdaša Dončića i bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, te je prijave za sukob interesa odbacilo kao neosnovane.

Povjerenstvo na svojoj 9. sjednici nije utvrdilo povezanost Šeparovića s bivšim predsjednikom Uprave Croatia osiguranja Hrvojem Vojkovićem, kao ni bivšim premijerom Ivom Sanaderom, kojem je Šeparović kao odvjetnik vodio ostavinsku raspravu. 

Nije pronađen nikakav razlog za pokretanje postupka ni protiv Hajdaša Dončića zbog navodne povezanosti s poduzećem "Zagorski aerodrom", kao ni protiv Barišića zbog povezanosti s rektorom Sveučilišta Damirom Borasom.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak za utvrđivanje mogućeg sukoba interesa ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazora jer je kao dužnosnik dobio Nagradu Grada Zagreba 2016. godine u novčanoj vrijednosti od 50.000 kuna.

Povjerenstvo smatra spornim što je Nazor kao dužnosnik primio novčani iznos nagrade, iako može dobiti neku nagradu u obliku priznanja ili plakete. Pritom je odbacilo prijavu protiv njega da se službenim vozilom služi u privatne svrhe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...